Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan şaşırtan açıklama: Fakir ülkelere korona virüs aşısı...
Sömürgeci geçmişi ile bilinen ve yaptığı katliamlarla tarihe adını kara harflerle yazdıran Fransa'dan şaşırtan bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Macron, G20’ye gönderdiği konuşmasında, yıl sonuna kadar kullanıma hazır olacak Covid-19 aşısının bir kısmının fakir ülkelere bağışlanması çağrısında bulundu.
Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin liderlerinin katıldığı ve 2 gün sürecek olan G20 Liderler Zirvesi Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in dönem başkanlığında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da başladı.

Zirveye video mesaj yolu ile konuşma yollayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Covid-19 aşısına ve dağıtımına değindi.

AŞI İÇİN TARİH VERDİ...
Macron, "Yıl sonuna kadar Covid-19 aşısı kullanıma hazır olacak. Artık daha büyük bir mücadelemiz olacak, bu aşının herkes için ulaşabilir olması gerekli" ifadelerini kullandı.






