Sırbistan'dan "utanç duvarı" | Sınıra tel çekiyorlar...

Sırbistan'dan "utanç duvarı" | Sınıra tel çekiyorlar...

Bosna Hersek'te yaptığı katliamlarla bilinen Sırbistan'dan "utanç duvarı" kararı geldi. Ülke göçmenlere karşı adımını attı ve olası yeni bir düzensiz göçmen hareketliliğini önlemek amacıyla sınıra tel örgü çekildiğini açıkladı.

Balkan ülkelerinden Sırbistan, olası yeni bir düzensiz göçmen hareketliliğini engellemek amacıyla Kuzey Makedonya ile sınırına tel örgü çekmeye başladı.

Sırbistan'dan "utanç duvarı" | Sınıra tel çekiyorlar... - 1

Kuzey Makedonya'nın Kumanova şehrine bağlı Tabanovtse köyü yakınlarında işçilerin yoğun bir şekilde sınıra dikenli tel çektiklerini görüntüledi.

Sırbistan'dan "utanç duvarı" | Sınıra tel çekiyorlar... - 2

Sırbistanlı yerel yetkililer, sınıra tel örgü çekilmesinin Avrupa Birliği (AB) ile yapılan anlaşma kapsamında olduğunu belirtirken, tel örgünün olası yeni bir düzensiz göç dalgasını önlemek amacıyla alınmış bir tedbir olduğunu söyledi.

Sırbistan'dan "utanç duvarı" | Sınıra tel çekiyorlar... - 3

Özellikle 2015 yılında, düzensiz göçmenler, Batı Avrupa ülkelerine ulaşmak için Yunanistan-Kuzey Makedonya-Sırbistan-Hırvatistan güzergahını yoğun bir şekilde kullanmıştı.

Her gün yüzlerce göçmenin geçtiği Batı Balkan rotası, AB'nin kararıyla 2016 yılında kapatılmıştı.

Sırbistan'dan "utanç duvarı" | Sınıra tel çekiyorlar... - 4

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin