Antalya'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale
Antalya'nın Akseki ilçesinde çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Yangına müdahale etmek üzere bölgeye sevk edilen Serik Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı su ikmal aracı yan yattı. Kazada yaralanan olmadı.
Akseki ilçesinde Menteşbey ve Sarıhaliller mahalleleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.
Yangına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü 'ne ait 9 yangın söndürme helikopteri, 3 yangın söndürme uçağı, 45 arazöz, 21 su ikmal aracı, 12 ilk müdahale aracı, 4 iş makinesi ve çok sayıda orman işçisi ile karadan ve havadan koordineli bir şekilde müdahalenin devam ettiği bildirildi.
MÜDAHALEYE GİDEN İTFAİYE ARACI KAZA YAPTI
Edinilen bilgiye göre, Akseki ilçesine bağlı Menteşbey ile Sarıhaliller mahalleleri arasında çıkan orman yangınına destek amacıyla bölgeye intikal eden Serik Orman İşletme Müdürlüğü Kırbaş Orman İşletme Şefliği'ne ait 07 S 144 plakalı su ikmal aracı, Taşağıl-Akseki yolunda kontrolden çıkarak devrildi. Kazada yaralanan olmazken, araçta bulunan orman personeli tedbir amaçlı sağlık kontrolünden geçirildi.
Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yeşil vatanı korumak için büyük bir özveriyle görev yapan personelimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, tüm ekiplerimize kazasız ve güvenli görevler diliyoruz" ifadelerine yer verildi.