Bakanlığın girişimleri sonuç verdi: Madende kriz sona erdi

Bakanlığın girişimleri sonuç verdi: Madende kriz sona erdi

Eskişehir'de maden işçilerinin alacakları nedeniyle yaşanan süreçte önemli bir uzlaşıya varıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen görüşmeler sonucunda işçi ve işveren tarafları anlaşma sağladı. İmzalanan protokolle işçilerin hak ve alacakları belirlenen bir ödeme takvimine bağlanırken, devam eden eylemler de sona erdi. Bakanlık, sosyal diyalog anlayışıyla yürütülen süreçte hem işçilerin haklarının korunmasını hem de çalışma barışının sürdürülmesini güvence altına aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Doruk Madencilik ile işçiler arasındaki müzakereler sonucunda yetkili sendika temsilcilerinin de katılımıyla uzlaşı sağlandığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Eskişehir'de faaliyet gösteren Yıldızlar SSS Holding bünyesindeki Doruk Madencilik ve Elektrik Üretim San. Tic. A.Ş.'de yaşanan sürece ilişkin gelişmeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından ilk andan itibaren yakından takip edilmiş; ilgili tüm taraflarla gerekli görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bakanlığımız girişimleri ile işçi ve işveren tarafları arasında yürütülen görüşmeler ve 15-16 Haziran 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen müzakereler sonucunda, bugün işveren temsilcileri ve yetkili sendika temsilcilerinin katılımıyla önemli bir uzlaşı sağlanmıştır. Bu uzlaşı çerçevesinde, yetkili sendika olan Türkiye Maden İşçileri Sendikası ve işveren tarafları arasında imzalanan protokol ile işçilerin alacaklarının ödenmesi bir takvime bağlanmıştır. Buna bağlı olarak işçilerin protokol kapsamında mutabakata bağlanan hak ve alacaklarının ödenmesi güvence altına alınmıştır. Hassasiyetle yürütülen süreç kapsamında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından taraflar arasında sağlanan uzlaşma ile işçi tarafı devam eden eylemlerini sonlandırma kararı almıştır. Çalışma hayatında sosyal diyalog anlayışı esas alınarak işçilerin haklarının korunması, çalışma barışının sürdürülmesi için gerekli tüm adımlar kararlılıkla atılmaya devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin