Böcek ailesi davasında hesap vakti! Sanıklar hakim karşısında
İstanbul Fatih’te bir otelde yaşanan olayda, Almanya’dan gelen 4 kişilik Böcek ailesi 13 Kasım 2025’te zehirlenerek hayatını kaybetti. Soruşturmada, ölümlerin gıda kaynaklı değil, otelde yapılan bilinçsiz ilaçlama sonucu ortaya çıkan kimyasal gazdan kaynaklandığı belirlendi. Olayla ilgili aralarında otel yetkilisi ve ilaçlama firması sahibinin de bulunduğu 6 sanık hakkında dava açıldı. 5’i tutuklu sanık, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.
İstanbul Fatih'te, 4 kişilik Böcek ailesinin 'zehirlenerek' hayatını kaybetmesine ilişkin, aralarında otel yetkilisi ile ilaçlama firması sahibinin de bulunduğu 5'i tutuklu 6 sanık bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.
BİR AİLE YOK OLDU
Almanya'dan 9 Kasım 2025'te turistik amaçla İstanbul'a gelerek 13 Kasım 2025'de 'zehirlenme' iddiasıyla hayatlarını kaybeden anne Çiğdem Böcek (27) baba Servet Böcek (38) ile 3 yaşındaki Masal ve 6 yaşındaki Kadir Muhammet Böcek'in ölümlerine ilişkin 5'i tutuklu 6 sanık bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak.
6 İSİM SAVUNMA YAPACAK
İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan duruşmada aralarında otel yetkilisi olan tutuklu sanık Hakan Oğlak, DSS İlaçlama firmasının sahibi şüpheli Serkan Kışı'nın da bulunduğu 6 sanık savunma yapacak. Öte yandan Böcek ailesinin yakınlarının da duruşmaya katılması bekleniyor. Hazırlanan iddianamede ayrıca, maktul Servet Böcek'in erkek kardeşi Mustafa Böcek ile maktul Çiğdem Böcek'in babası Mustafa Çelik 'müşteki' sıfatıyla yer alıyor. Bugün görülecek olan duruşmada müştekilerin de beyanlarının alınması bekleniyor.
Böcek ailesi yan yana toprağa verildi (ahaber.com.tr)
İLAÇLAMA DEĞİL CİNAYET GİBİ İHMAL!
9 Kasım tarihinde Almanya'dan Türkiye'ye tatil amacıyla gelen Böcek ailesi, konakladıkları otelde büyük bir dram yaşadı. 13 Kasım'da hastaneye kaldırılan tüm aile fertlerinin hayatını kaybetmesiyle başlayan soruşturmada, ilk etapta gıda zehirlenmesi üzerinde durulsa da gerçek kısa sürede ortaya çıktı.
A Haber Muhabiri Numan Erşan Karaca, "Soruşturma derinleştikçe olayın bir gıda zehirlenmesi değil, aslında bilinçsizce yapılan bir otel ilaçlamasından kaynaklandığı soruşturmanın en net belgelerinden biri oldu" ifadelerini kullandı. Otelde kullanılan tarım ilaçlarının havalandırma yoluyla odalara sızdığı ve ailenin bu ağır kimyasallar nedeniyle zehirlendiği tespit edildi.
Böcek ailesinin hastaneye gidiş görüntüleri (ahaber.com.tr)
5 TUTUKLU SANIK HAKİM KARŞISINDA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, otel işletmecileri ve ilaçlamayı yapan kişilerin de aralarında bulunduğu sanıklar hakkında ağır suçlamalar yöneltildi. Bugün saat 10.30 itibarıyla başlayan duruşmada, 5'i tutuklu 6 sanık ilk kez savunma yapacak. Muhabir Karaca süreci, "Kabul edilen iddianame sonrası yargılama süreci birazdan başlayacak ve duruşmada müşteki sıfatıyla yer alan aile yakınlarının da beyanlarının alınması bekleniyor" sözleriyle aktardı.
AİLELER TÜRK YARGISINA EMANET
Faciada hayatını kaybeden Servet Böcek'in kardeşi Mustafa Böcek ve Çiğdem Böcek'in babası Mustafa Çelik de duruşma salonunda hazır bulundu. Acılı aile üyeleri, avukatları aracılığıyla yaptıkları açıklamada, "Türk yargısına güvendiklerini ve soruşturmayı büyük bir titizlikle yakından takip ettiklerini" belirten ifadeleri kullandı.
"GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜME GİTTİLER"
Oğlunu, gelinin ve iki torunun kaybeden baba Yılmaz Böcek, "Bizim burada bir aile olarak acımız çok büyük. Sorumsuzluk zincirlerinden dolayı aile fertlerimizi kaybettik. Benim oğlum, son dakikasına kadar çocuklarını ve kendi hayatını kurtarmak için çaba sarf etti. Bunların takside görüntülerini gördük. O şekilde hastaneye giden bir hastanın bunların şuuru yerindedir, hiçbir etkisi yoktur diye taburcu ediyorlarsa, artık bu kelimenin bittiği bir yerdir. Yani insanın ne yapması gerekiyor? Hastanede tedavi görebilmesi için bayılmaları mı gerekiyor. Sonuç, hepimiz gördük. Göz göre göre ölüme gittiler" dedi.
