Çalıntı motosikletle saldırı planı! 2 kişi tutuklandı

Çalıntı motosikletle saldırı planı! 2 kişi tutuklandı

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde çalıntı motosikletle saldırı hazırlığında yakalanan ve suç dosyaları kabarık olan iki kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Koza Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde yapılan uygulamada şüphe üzerine seyir halindeki motosiklet durdurmuş ve motosikletin Zeytinburnu'nda çalındığı tespit edilmişti.

DOSYALARI KABARIK

Şahısların GBT (Genel Bilgi Taraması) sorgulamasında Berkay C.U.'nun (23) 2 adet işyerinden hırsızlık, 2 adet tehdit, 1 adet genel güvenliği kasten tehlikeye sokma, 1 adet kasten yaralama gibi 18 ayrı suçtan, Özgür A.'nın (23) ise 2 ayrı suçtan kaydı olduğu tespit edilmişti.

Şahısların üzerlerinden çıkan suç aletleri (DHA)Şahısların üzerlerinden çıkan suç aletleri (DHA)

SALDIRI HAZIRLIĞINDA YAKALANDILAR

Polislerin, aramalarında ise şahısların üzerinden 2 adet silah, 2 adet maske ve çok sayıda mermi ele geçirilirken, şahısların ifadesinde bir iş yerini kurşunlamak üzere harekete geçtiğini itiraf etmişti.

Gözaltına alınan 2 şüpheli, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından Büyükçekmece Adliyesine sevk edildi. Büyükçekmece Sulh Ceza Hakimliğince iki şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin