Gaziantep'te anız yangını! 3 noktada alevler yükseldi
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde anız yangını olarak başlayan ve mera bölgelerine yayılan yangına ihbar üzere bölgeye gelen ekipler hızla müdahale etti. Köylülerin de traktörleriyle destek verdiği yangın gece geç saatlerde kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının bilançosu da belli oldu
Gaziantep'in İslahiye ilçesi kırsal Güllühöyük Mahallesi mevkinde anız yangını olarak başlayan ve daha sonrasında ise ekili alanlar, dikili alanlar ile mera bölgelerine yayılan yangına yoğun müdahale sürüyor. Yangın ihbarı sonrası olay yerine sevk edilen itfaiye, AFAD, UMKE, sağlık, orman, jandarma ve güvenlik korucu ekipleri dört koldan alevlere müdahale etti. Gece geç saatlerde kontrol altına alındıktan sonra söndürüldü.

KÖYLÜLERDEN ÇALIŞMALARA DESTEK
Yangının, rüzgarın da etkisiyle yayılmaya devam etmesi üzerine kaymakamlığın talebiyle köylülerden de traktörleriyle çalışmalara destek vermeleri istendi. Kaymakamlık duyurusuyla ilçe devlet hastanesi önünde toplanan traktörler, ekiplerin yönlendirmesiyle belirlenen noktalara alevlerin yayılma noktalarına set çekerek çalışmalara destek veriyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları ekiplerin yoğun çalışmasıyla devam ediyor.

KAYMAKAMDAN İLK AÇIKLAMA
İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, ilçede etkili olan anız ve mera yangını ile ilgili açıklama yaptı. Yangının yüzde 90 oranında hasadı yapılmış alanda etkili olduğunu ifade eden Kaymakam Mehmet Soylu, alevlere 250 üzerinde ile 600 üzerinde personelle müdahale edildiğini de söyledi.
"ORMANLIK ALANDA TEHDİT YOK"
Yangın ile ilgili verileri paylaşan, can kaybı-yaralanma gibi olumsuzlukların olmadığını belirten ve yangının yerleşim yerleri ile ormanlık alanları tehdit etmediğini özellikle vurgulayan Kaymakam Soylu, şöyle konuştu:

