AŞURE NASIL YAPILIR? Tam kıvamında aşure yapmanın püf noktaları! Tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler...
Aşure tarifi ve yapılışı hakkında detaylar arama motorlarında hız kazandı. Muharrem ayının 10. Gününde müslüman alemi hem geleneklerimiz açısından hem de islam dini açısından önemli olan aşure tatlısını yapar ve çevresiyle paylaşır. Peki, pratik, en lezzetli aşure nasıl yapılır? İşte kolay aşure tarifi yapılışı ve malzemeleri...
En pratik ve kolay hazırlanan aşure tarifi! Muharrem ayının 10. günü Aşure Günü olarak idrak ediliyor. Aşure Günü bu yıl 28 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. Müslümanlar, aşure günü'nün gerçekleştiği Muharrem ayında aşure yapıp, komşularına dağıtırlar. Peki, aşure nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, aşure tarifi yapılışı ve malzemeleri!

AŞURE NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
· 250 gram buğday
· 4 buçuk litre sıcak su
· 100 gram pirinç
· 1 adet portakal kabuğu (küçük küpler halinde doğranmış)
· 1 adet limon kabuğu (küçük küpler halinde doğranmış)
· 2 adet orta boy elma (soyulmuş, küp doğranmış)
· 4 yemek kaşığı kuru üzüm
· 1 su bardağı kuru fasulye
· 1 su bardağı nohut
· Yarım su bardağı çiğ badem
· 2 yemek kaşığı kuş üzümü
· 1 avuç fındık
· 1 avuç ceviz
· 10 adet kuru kayısı(doğranmış)
· 900 gram toz şeker
· 10 adet karanfil
· 1 su bardağı su (bir cezvede karanfil ile kaynatmak için

SÜSLEMEK İÇİN
· 1 adet ayıklanmış nar
· Yarım su bardağı toz antep fıstığı
· Yarım su bardağı file antep fıstığı
· 5 adet dilimlenmiş kuru incir
· 2 yemek kaşığı tarçın
· 1 yemek kaşığı susam
· Yarım su bardağı çiğ badem
· Yarım su bardağı fındık (kararmaması için servis etmeden hemen önce ekleyin)

