Aşure Günü ne zaman bitiyor? 2021 Aşure hangi güne kadar yapılacak? Aşure malzemeleri ve tarifi
Aşure Günü ne zaman bitiyor? Muharrem ayının 10'uncu gününe denk gelen Aşure Günü 18 Ağustos'ta başladı. Aşure tatlısının pişirildiği bu mübarek gün Müslümanlar açısından büyük önem taşıyor. Aşure yapacak olan vatandaşlar Aşure Günü'nün hangi tarihte sona ereceğini araştırmaya başladı. Peki, Aşure Günü ne zaman bitiyor? 2021 Aşure hangi güne kadar yapılacak? En güzel aşure nasıl yapılır? İşte Aşure malzemeleri ve tarifi...
Aşure Günü ne zaman bitiyor? Hazreti İdris'in diri olarak göğe yükseltilmesi, Hazreti İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazreti Yunus'un balığın karnından çıkması gibi hadiselerin yaşandığı Aşure Günü idrak ediliyor. Bereket, paylaşma birlik ve beraberliğin simgesi aşurenin hangi güne kadar yapılacağı merak ediliyor. Peki, Aşure Günü ne zaman bitiyor? 2021 Aşure hangi güne kadar yapılacak? En güzel aşure nasıl yapılır? İşte Aşure malzemeleri ve tarifi...
AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN BİTİYOR?
18 Ağustos'ta başlayan Aşure Günü, Muharrem ayının son günü olan 7 Eylül 2021 tarihinde bitecek.
8 Eylül'de Safer ayı idrak edilecek.
7 Ekim'de Rebiülevvel ayı başlayacak.

AŞURE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 7 su bardağı toz şeker
- 1 kg haşlanmış buğday
- 1 su bardağı pirinç
- 150 gr kuru dut
- 150 gr kuru kayısı
- 150 gr kuru incir
- 150 gr kuru üzüm
- 5 adet elma
- 2 adet portakal
- 1 adet ayva
- 10 adet karanfil
- 2 yemek kaşığı gül suyu
SÜSLEMEK İÇİN;
- Nar
- Fındık
- Ceviz
- File antep fıstığı
- Toz tarçın
Meyveleri küp küp doğrayın. Ayvaları kaynatın. Kayısıları ıslatın.

AŞURE NASIL YAPILIR?
Geniş bir tencereye haşlanmış buğday, haşlanmış kuru fasulye, haşlanmış nohutu koyalım üzerine geçecek kadar sıcak su koyun ve kaynatın. Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye katın. Ayvaları, elmayı, kayısıyı, portakalları , kuru üzümü , gül suyunu(isteğe bağlı) ekleyin kaynatmaya devam edin. Kuru dut ve inciri en son ekleyin( kararmasını önlemek için). Bir elmaya karanfilleri batırın ve tencereye atın (karanfilin aşureye kokusunu vermesini istiyoruz) ve 5 dk sonra çıkartın. Pişen aşureye en son şekeri koyup ocağın altını kapatın.
Kaselere doldurduğumuz aşureleri nar, fındık, ceviz, file antep fıstığı ve cevizle süsleyerek ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.



