Samsun'dan sevindiren haber! Vaka sayısında yüzde 20 azalma
Son dakika haberi... Koronavirüs vaka sayısının geçtiğimiz haftalarda yüzde 100 olduğu Samsun'dan sevindiren haber geldi. Samsun'da son bir hafta içinde kentteki vaka sayısında yüzde 20 azalma oldu. Hastanelerdeki doluluk oranının yüzde 64, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 81 olduğu belirtildi.
Koronavirüs vaka sayısının geçtiğimiz haftalarda yüzde 100 artış oranına ulaşan Samsun'da yapılan yoğun çalışmalar etkisini gösterdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda son bir hafta içinde kentteki vaka sayısında yüzde 20 azalma olduğunu belirtti.
Bakan Koca, kentte hastanelerdeki doluluk oranını yüzde 64, yoğun bakım doluluk oranının yüzde 81 olduğunu, sahada ise 347 filyasyon ekibinin bulunduğunu ifade etti.
'REHAVETE KAPILMAYIN'
Samsun Valisi Zülkif Dağlı ise tedbirlerin uygulanmaya devam ettiğini ve vatandaşların rehavete kapılmaması gerektiğini söyleyerek, "Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Mutlaka iyileşme az da olsa var ama bu hemen bir günde olan bir olay değil. Tamamen bize bağlı.