Aydınlı kardeşler 3 tavukla başladılar, şimdi günde 1000 yumurta üretiyorlar
Koçarlı ilçesinde, 6 yıl önce hobi olarak evlerinin bahçesinde yetiştirmeye başladıkları 3 tavuğun sayısını 1250'ye çıkaran ziraat mühendisi Havva Girişken (48) ve kardeşi Zülfikar İşlek (47), 10 dönüm araziye kurulu, 3 kümeslik çiftliğin sahibi oldu. Günde 1000 adet doğal yumurta ürettiklerini belirten Girişken, 'Doğal yumurta ile ticari yumurta arasındaki fark, içinin sarılığından değil tadı ve kokusundan belli olur' dedi.
Koçarlı'da yaşayan Havva Girişken ve kardeşi Zülfikar İşlek, 6 yıl önce kendi bahçelerinde hobi olarak 3 tavuk yetiştirmeye başladı. Zamanla tavukların sayısını artıran iki kardeş, bahçelerinin yetersiz kalması üzerine Cincin Mahallesi'ndeki 10 dönüm arazi üzerine 'Nar Bahçesi' adını verdikleri bir tavuk çiftliği kurdu.

Çiftlikteki iki kümeste ilk önce 500 tavuk yetiştiren Girişken ve İşlek, yumurtalarını satmaya başladı. Aydın'ın birçok noktasında sattıkları yumurtalara gelen talebe yetişemeyen iki kardeş, aynı yere üçüncü bir kümes daha kurup, tavukların sayısını 1250'ye çıkardı. Her 3 kümesteki tamamen doğal olarak yetiştirdikleri tavuklardan günlük toplam 1000 adet yumurta alan Girişken kardeşlerin, ürettikleri yumurtalar marketlerde iriliğine göre toptan 1 ile 1,5 liradan satılıyor.

"DOĞAL YUMURTA RENGİ KOKUSU VE TADINDAN BELLİ OLUR"
Ticari yumurtanın market ve pazarda tanesinin 70 kuruşa satıldığına dikkat çeken Havva Girişken, "Her yumurta doğal yumurta değildir. Yumurtanın doğallığı sarısının koyuluğu ve açıklığından değil, tadı ve kokusundan belli olur" dedi. Girişken, doğal ve ticari yumurtanın satın alınırken birbirinden ayırt edilmesinin tüketici tarafından çok zor olduğuna dikkati çekti.



