Türkiye'nin altyapı projeleri küresel arenada ilgi görüyor
Dünyanın dört bir yanından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı 13'üncü Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Türkiye'deki çeşitli altyapı projelerini uluslararası yatırımcılara tanıttı. CG-LA Infrastructure Üst Yöneticisi Norman Anderson, 'Türkiye, son on yılda altyapıda süper güç seviyesine ulaşarak dünya çapında projeler inşa ediyor.' dedi.
Her yıl dünyanın dört bir yanında milyar dolarlık altyapı projelerinin mercek altına alındığı Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, bu yıl Türkiye'nin de ulaştırma alanındaki altyapı projeleri yabancı yatırımcılara tanıtıldı.
Pek çok alandaki altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye, hayata geçirdiği altyapı projeleriyle küresel arenada da ilgi çekmeye devam ediyor. Özellikle ulaştırma ve altyapı alanlarındaki altyapı yatırımlarıyla dikkati çeken Türkiye, bu alanlardaki uzmanlığını uluslararası platformlara da taşıyor.

TÜRKİYE'NİN ULAŞTIRMA PROJELERİ YABANCI YATIRIMCILARA ANLATILDI
Her yıl dünyanın dört bir yanından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı ve bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.
Ülkelerin altyapı projelerinin mercek altına alındığı forum, yeni tip koronavirüs nedeniyle bu yıl ilk kez sanal ortamda düzenlendi. Sektör temsilcilerinin özel olarak katıldığı forum, "Gerçek fırsatlar, cesur toparlanma" temasıyla gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi de Türkiye'deki çeşitli altyapı projelerini söz konusu etkinlikte uluslararası yatırımcılara tanıttı.

"FORUMDA YER ALAN PROJELER FARK YARATAN, STRATEJİK PROJELER"
Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nun organizasyonunu gerçekleştiren, Washington DC merkezli danışmanlık şirketi CG-LA Infrastructure şirketinin Üst Yöneticisi (CEO) Norman Anderson, AA muhabirine forum ve Türkiye'nin altyapı projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
En iyi 100 küresel altyapı projesine odaklarını belirten Anderson, ülkelerin stratejik projelerinin belirlenmesi ve önceliklendirmenin oldukça zor olduğunu söyledi.
Anderson, forumda yer alan projelerin fark yaratan, stratejik projeler olduğuna işaret ederek, ayrıca forumda "liderleri" tanıtmak istediklerini çünkü hiç bir büyük projenin bir sorumlu olmadan başarılamayacağını ifade etti.

