Trabzonlu fırıncı çay içmek için mola verdiği Aydın'da 2 fırın açtı
Trabzon'dan 12 yıl önce İzmir'e gitmek için geçtiği Aydın'da çay içmek için mola veren Osman Ergül, tanıştığı kişinin yönlendirmesiyle biri İncirliova diğeri ise Köşk ilçesinde olmak üzere 2 ekmek fırını açtı. Trabzon'da da bir fırını bulunan Ergül, Aydın'daki iki fırınında günde 3 bin ekmek üretiyor.
Trabzon'da fırın işleten evli ve 3 çocuk babası Osman Ergül, 2008 yılında, almayı düşündüğü bir fırına bakmak için geldiği İzmir'den dönüşte Aydın'a uğradı. Ergül, İzmir- Aydın karayolu üzerinden geçerken, İncirliova'daki bir sabahçı kahvehanesinde çay molası verdi.

Çay içerken tanışıp, sohbet ettiği kişinin yönlendirmesiyle İncirliova'da bir fırın satın alan Ergül, işleri iyi gidince geçen yıl, bir fırın da Köşk ilçesinde hizmete açtı. 1'i Trabzon, 2'si Aydın'da olmak üzere 3 ekmek fırını bulunan Ergül, taş fırında ekşi mayadan, bayatlamadan bir hafta dayanan ekmek üretiyor.

Ergül, gramajına göre 6 ile 12 lira arasında değişen ekmeklerini bakkallarda değil, fırınının tezgahında satışa sunuyor. Aydın'daki iki fırınında günlük 3 bin ekmek üreten Ergül, 10 kişiye de iş imkanı sağlıyor. Kendisi de fırının karşısına geçip, ekmek pişiren Ergül, günün yorgunluğunu ise çok sevdiği kemençesini çalarak çıkarıyor.


