Hindistan'da izdiham! Onlarca ölü var | Görüntüler dehşete düşürdü
Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletine bağlı Prayagraj şehrinde düzenlenen, dünyanın en büyük dini toplantısı olarak lanse edilen Maha Kumbh Festivali'nde izdiham yaşandı. Çok sayıda kişi hayatını kaybederken, olay yerine intikal eden sağlık ekipleri yaralıları kurtarmaya çalıştı.

Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinin kuzeyindeki Allahabad kentinde düzenlenen Maha Kumbh Mela festivalinde yaşanan izdihamda, ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti.

India Today gazetesinin haberine göre, Allahabad kentinde 12 yılda bir düzenlenen ve 45 gün süren festivalde izdiham çıktı.

İzdihamda ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişinin de yaralandığı duyuruldu.

Uttar Pradeş Başbakanı Yogi Adityanath, Triveni Sangam Nehri'ne yıkanarak günahlarından arınmak amacıyla giden bazı kişilerin, bariyerlerin üzerinden atlaması nedeniyle izdiham yaşandığını bildirdi.

13 Ocak'ta milyonların katılımıyla başlayan festival kapsamında, kentte ziyaretçilerin konaklaması için 160 binden fazla çadır ve yaklaşık 400 kilometre uzunluğunda geçici yollar inşa edildi.









