Boğaz'a yeni demir yolu hattı geliyor: 2 milyar dolarlık kaynak sağlandı
İstanbul Boğazı'na yeni bir demiryolu hattı geliyor. Gebze'den başlayıp Halkalı'ya kadar ulaşacak olan proje ile İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanları birbirine bağlanacak. Dünya Bankası bu dev proje için 2 milyar dolarlık finansmanı onayladı.

Türkiye, İstanbul Kuzey Demir Yolu Geçişi Projesi kapsamında Dünya Bankası'ndan 1,67 milyar avro uygun koşullu finansman temin etti. Söz konusu kredi, Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı-Halkalı Demir Yolu Hattı'nın inşası için kullanılacak.

İstanbul Boğazı için alternatif bir demir yolu bağlantısı sağlayacak projeyle Türkiye'nin ulusal ve kıtalar arası ulaştırma koridorlarındaki rekabet gücü artırılacak ve İstanbul'un küresel aktarma merkezi vasfı güçlendirilecek.

DIŞ FİNANSMAN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin uygun koşullu dış finansman temin çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda, İstanbul Kuzey Demir Yolu Geçişi Projesi'ne yönelik finansman Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından onaylandı.

2 MİLYAR DOLARLIK DEV FİNANSMAN
Dünya Bankası'ndan 2 milyar dolar tutarında uygun koşullu finansman sağlanacak proje Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülecek. Söz konusu kredi, Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı-Halkalı Demir Yolu Hattı'nın inşası için kullanılacak.






