SSK BAĞKUR hepsi için... SGK saatler önce duyurdu: MAAŞ FARKLARI hesaplarda! Kim ne kadar alacak?
Milyonlarca emekli, 2025 yılı Ocak-Temmuz dönemi için yapılan maaş düzenlemeleri ve fark ödemeleriyle ilgili gelişmeleri merakla bekliyordu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçerek Resmi Gazete'de yayımlanan güncelleme ile en düşük emekli maaşı 14.469 TL olarak belirlenirken, emekli maaşlarındaki fark ödemelerinin takvimi de netleşti. Peki emeklilerin alacağı maaş farkı ne kadar olacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan son açıklamada, emeklilerin ve hak sahiplerinin Ocak 2025 için yapılan zam farklarının 11 Şubat 2025 tarihinde hesaplara yatırılacağı duyuruldu. Açıklamada, "Emeklilerimize ve hak sahiplerine fark tutarlarını ödüyoruz. 11 Şubat 2025 tarihinde tahsil edebilirsiniz" ifadesi kullanıldı. Bu kapsamda, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarına yapılan yüzde 15,75'lik zam sonrası emeklilere yapılan fark ödemeleri dikkat çekiyor.

2025'in ilk 6 ayında, en düşük maaş 12 bin 500 TL'den 14 bin 469 TL'ye çıkarıldı. Yapılan açıklamalara göre, enflasyon oranları doğrultusunda maaş zammı, emeklilerin cebine önemli ölçüde yansıyacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilerin bu farkları yarından itibaren alabileceğini ve yaklaşık 5,6 milyar TL'lik fark ödemesinin yapılacağını bildirdi.

Yapılan düzenleme, Ocak ayındaki yüzde 15,75'lik zam sonrası maaşı 14 bin 469 TL'nin altında kalan emeklilere ek ödeme yapılmasını kapsıyor.

Örneğin, Aralık ayında maaşı 11 bin TL olan bir emekliye, Ocak ayında yapılan zammın ardından 13 bin 241 TL ödeme yapılmıştı. Bu emekliye 1.227 TL fark ödemesi yapılacak. Aralık ayında maaşı 11 bin 500 TL olan emeklilere ise 626 TL fark yatırılacak.

Dul ve Yetimler de Ödeme Yapılacak!
Yeni düzenleme, dul ve yetimlerin maaşlarına da yansımış durumda. Yüzde 75 oranında ölüm aylığı alan bir dul, 9 bin 375 TL yerine 10 bin 851 TL alacak. Yüzde 50 oranında ölüm aylığı alanlar için ise ödeme 6 bin 250 TL'den 7 bin 234 TL'ye çıkarılacak. Yüzde 25 oranında ölüm aylığı alan dul ve yetimlere de maaş artışı yapılacak. Bu düzenlemeyle daha önce düşük maaş alan hak sahiplerine de fark ödemesi yapılacak.










