23 Nisan köprüler ücretsiz mi, otoyollar bedava mı? FSM, Osmangazi, 15 Temmuz köprüsü…

Giriş Tarihi:Son Güncelleme:
ahaber.com.tr Haber Merkezi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl da yurt genelinde coşkulu etkinliklerle kutlanacak. Resmi tatil kapsamındaki 23 Nisan, 2025'te çarşamba gününe denk geliyor. Bayram tatilini fırsat bilerek yola çıkmayı planlayan vatandaşlar ise köprü ve otoyol geçişlerinin ücretsiz olup olmayacağını sorguluyor. Özellikle İstanbul ve çevresinde yoğun kullanılan geçiş noktalarıyla ilgili karar merakla bekleniyor.

23 Nisan köprüler ücretsiz mi, otoyollar bedava mı? FSM, Osmangazi, 15 Temmuz köprüsü… 1

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşırken, tatil planları yapan vatandaşlar köprü ve otoyollardaki geçiş ücretlerini merak etmeye başladı. Bayramda ücretsiz olup olmayacağı en çok araştırılan noktalar arasında, Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Osmangazi Köprüsü yer alıyor. Özellikle şehirler arası yolculuk yapacak olan sürücüler, resmi kurumlardan yapılacak açıklamaları yakından takip ediyor. Peki 23 Nisan'da hangi yollar ücretsiz olacak?

23 Nisan köprüler ücretsiz mi, otoyollar bedava mı? FSM, Osmangazi, 15 Temmuz köprüsü… 2

23 Nisan'da Köprü ve Otoyollar Ücretsiz mi?


Geçtiğimiz yıllardaki uygulamalara benzer şekilde, 23 Nisan 2025'te de Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) sorumluluğundaki köprü ve otoyollarda geçişlerin ücretsiz olması bekleniyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gibi devlet işletmesindeki köprülerin, resmi tatil dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz hizmet sunacağı öngörülüyor.

23 Nisan köprüler ücretsiz mi, otoyollar bedava mı? FSM, Osmangazi, 15 Temmuz köprüsü… 3

23 Nisan günü için henüz resmi bir karar yayınlanmadı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

23 Nisan köprüler ücretsiz mi, otoyollar bedava mı? FSM, Osmangazi, 15 Temmuz köprüsü… 4

YİD Projelerinde Ücret Alınmaya Devam Edilecek


Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle özel firmalar tarafından işletilen bazı köprü ve tüneller, ücretsiz geçiş uygulamasının dışında tutulacak. Bu projeler devlet tarafından işletilmediği için bayram veya özel günlerde ücretsiz geçiş kapsamına alınmıyor. 23 Nisan'da ücret alınmaya devam edecek güzergahlar şu şekilde:

🔹Osmangazi Köprüsü

🔹Yavuz Sultan Selim Köprüsü

🔹Kuzey Marmara Otoyolu

🔹Avrasya Tüneli

Mobil uygulamalarımızı indirin