Telefon deyip geçmemek lazım
Time dergisine göre akıllı telefonlar, insanlığın gidişatını değiştirdi
Time dergisinin binlerce telefon kullanıcısı üzerinde yaptığı araştırma telefonun insan hayatında kapladığı alanın ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Derginin anketi sonucunda ortaya şu sonuçlar çıktı:
1- ABD başkanlık seçimlerinde Obama sosyal medya üzerinden büyük bir kampanya yürüttü ve başkan oldu. Akıllı telefonlar ABD başkanının belirlenmesinde büyük rol oynadı.
2 - Dernekler için bağış toplamak cep telefonu sayesinde daha kolay oldu. 2010 Haiti depreminden sonra Kızılhaç toplam 32 milyon dolar bağış toplamayı başarmıştı. Türkiye'de de geçen yıl Somali, bu yıl ise Arakan için SMS yoluyla milyonlarca lira toplandı.
3- Cep telefonu cüzdanın da yerini almaya başladı. Kredi kartı okuyucuya benzer bir aletten geçirilen telefon, içerisine yüklenen para ile kredi kartı veya nakite ihtiyaç duyulmadan ödeme yapılıyor.
4- Sadece ABD'de geçen yıl güvenlik yetkililerinden 1.3 milyon cep telefonu izleme izni için talep geldi. Time'a konuşan dedektif Peter Modafferi, "Her suç mahaliyle bağlantılı olan bir telefon vardır" diyerek duruma açıklık getirdi.
TAM BİR BAĞIMLILIK
- 8 ülkede yapılan araştırmaya göre 4 kişiden biri her 30 dakikada bir, 5 kişiden biri de her 10 dakikada bir telefonunu kontrol ediyor.
- Ankete katılanların 3'te 1'i telefonlarından kısa süreliğine ayrı kalsa bile endişeleniyor.
- 25 ila 29 yaşları arasında değişen cep telefonu kullanıcılarının 4'te 3'ü cep telefonlarıyla uyuyor.
- Gece uyurken telefonunu yatağının yanına koyanların oranı yüzde 68 iken, arabasında bırakanların oranı sadece yüzde 1 olarak açıklandı.