A Milli Takım’da sakatlık şoku! Ümit Milli Takım’dan 2 isim kadroya çağrıldı
2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri E Grubu’nda Bulgaristan maçında sakatlanan A Millî Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, İspanya karşılaşmasının aday kadrosundan çıkarıldı. Çalhanoğlu’nun yerine Ümit Millî Takım’dan İsak Vural ve Yusuf Akçiçek kadroya dahil edildi.
A Milli Takımımız, E Grubu'nun önemli karşılaşmasında Bursa Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadı'nda Bulgaristan ile karşı karşıya geldi.
Bir pozisyonda milli oyuncu Zeki Çelik (sağda) ile Bulgaristan oyuncusu Kiril Despodov (solda) mücadele etti
Mücadeleyi İskoçya Futbol Federasyonu'ndan Nicholas Walsh yönetti. Walsh'ın yardımcılıklarını Francis Connor ve Daniel McFarlane üstlenirken, maçın dördüncü hakemi ise Donald Robertson oldu.
Maça üstün başlayan millilerimiz, oyunu kontrol eden taraf olarak birçok fırsat yakaladı.
16. dakikada sahneye çıkan kaptan Hakan Çalhanoğlu, kazanılan penaltıyı gole çevirerek Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.
İkinci yarıda daha dengeli bir oyun ortaya koyan A Millî Takım, 83. dakikada Atanas Chernev'in kendi kalesine attığı golle farkı 2'ye çıkardı.
Milli takım oyuncuları rakip takımın kendi kalesine attığı gol sonrası sevinç yaşadı (AA)
Karşılaşmada başka gol sesi çıkmayınca millilerimiz sahadan 2-0'lık net bir galibiyetle ayrılarak puanını 12'ye yükseltti ve İspanya maçı öncesi play-off biletini garantiledi.


