Terörsüz Türkiye süreci! AK Parti Genel Sekreteri İnan A Haber'de! İşte AK Parti'nin oy oranı
AK Parti yarın 2 günlük kampa giriyor. AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, A Haber Parlamento Şefi Tülay Ağaoğlu'na özel açıklamalarda bulundu. Eyyüp Kadir İnan, "Terörsüz Türkiye süreci hızlanarak devam edecek. Süreç kazasız belasız bu günlere geldi. AK Parti şu anda birinci partidir. Şu anda oy oranımız 2023'ün üstünde." dedi.
A Haber Parlamento Şefi Tülay Ağaoğlu'nun konuğu olan AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan; CHP'li belediyelere yönelik soruşturmalar, Erken seçim tartışmaları ve Terörsüz Türkiye süreci konularında önemli açıklamalarda bulundu.
Eyyüp Kadri İnan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan cumartesi günü önemli mesajlar verecek. AK Parti kampında tarihi mesajlar verilecek. Cumhurbaşkanımız Erdoğan yeni dönemin yol haritasını belirleyecek. AK Parti ortak aklın partisidir. " dedi.
Ekran görüntüsü / A Haber
Eyyüp Kadri İnan'ın öne çıkan sözleri:
Cuma, Cumartesi, Pazar günü; Kızılcahamam İstişare Toplantımızı Cumhurbaşkanımız liderliğinde gerçekleştireceğiz. Parti Sözcümüz açıkladı, içinden geçtiğimiz önemli süreçte Genel Başkanımızın açıklamaları önemli olacak. Bu tarihi konuşmayı dinleyeceğiz. Hem açılış konuşmasında hem de kapanış konuşmasında Cumhurbaşkanımızın vereceği mesajlar önemli.
32. kez bu programı yapıyoruz. AK Parti kurulduğu günden itibaren büyük mücadeleler ortaya koyuldu, Cumhurbaşkanımız bu sürecin lideri oldu. Terörsüz Türkiye başta olmak üzere Cumartesi günü yapacağı konuşmayı tarihi bir gün olarak ilan ediyoruz. Türk siyaset tarihinde kayda geçecek konuşma olacak.
Ekran görüntüsü / A Haber
2 SENENİN MUHASEBESİ YAPILACAK
AK Parti Türk siyasetine biraz önce de ifade ettiğim gibi birçok özellikler kazandırdı. İstişare kültürünü kazandırdı. Ve biz AK Parti olarak girmiş olduğumuz tüm seçimlerden genel seçimlerden birinci parti olarak çıktıysak özellikle Cumhurbaşkanımız liderliğinde onca seçim başarısını elde ettiysek hükümetlerimizi kurduysak bunda yapmış olduğumuz istişarelerin gerçekten büyük bir önemi var. Yapmış olduğumuz fikir tartışmalarının çok büyük bir önemi var.
Bu nedenle Kızılcahamam kampımız önümüzdeki özellikle yeni dönemin siyasetini ortaya koymada ve vizyonumuzu tazelemede ve geçtiğimiz, özellikle 14 Mayıs 2023 tarihinden itibaren geride bıraktığımız iki senenin de iç muhasebesini yapma noktasında çok önemli bir yer tutuyor. AK Parti istişarenin partisi, ortak aklın partisi. Tabii merkezimizde milletimizin sorunları, bize iletmiş oldukları konular, milletvekillerimize taşınılan konular, bunları önemsiyoruz.
İSTİŞARE ÜST DÜZEYE ÇIKACAK
Tabii şunun da altını çizmemiz lazım. Neden Temmuz ayında yapıyoruz? Cumhurbaşkanımızın bizlere şu yönde bir talimatı oldu; kanun çalışmalarımız, Meclis çalışmalarımızı hızlıca tamamlamayı hedefliyoruz. Tabii terminolojide Meclis'in tatile girme konusu vardır ama hiçbir zaman AK Partili kadrolar bunu tatil olarak görmez. Bir an önce mahalledeki vatandaşlarımıza, ilçedeki vatandaşlarımıza ve tüm milletvekillerimizin seçim bölgelerine kavuşma süreci olarak biz görürüz.
Tabii Cumhurbaşkanımız özellikle bu kampın içeriğinin veriminin yüksek geçmesini talimatlandırdı. Tabii bu verimi özellikle bakanlarımızla milletvekillerimiz arasındaki istişareyi en üst düzeye kavuşturma amacı taşıyor.
Ekran görüntüsü / A Haber
ADIM ADIM TERÖRSÜZ TÜRKİYE
Yani şunu söylemem lazım en içten samimiyetimle. Hem bir milletvekili olarak hem de Gazi Meclisimizin en genç üyelerinden bir tanesi olarak bu memlekette yaşayan genç bir kardeşiniz olarak ben öncelikle Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yine Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Cumhur İttifakı'nın tüm sevdalılarına gerçekten çok yoğun bir şekilde teşekkür etmek istiyorum.
Bakın biz AK Parti olarak 24. yaşımızı 14 Ağustos'ta kutlayacağız. Ve AK Parti her alanda, yani kalem kalem burada sabaha kadar sayabileceğim her alanda büyük devrimlere imza attı, büyük hizmetlere imza attı. Ama Cumhur İttifakı'nın iki lideri gerçekten de en önemli icraatı olarak Terörsüz Türkiye sürecini bu ülkenin gençlerine armağan ettikleri bir süreci yaşıyoruz. Bundan 86 milyon yani tüm vatandaşlarımız kazanacak, geleceğimiz kazanacak.
SÜREÇ HIZLANARAK DEVAM EDECEK
Gerçekten de milletimizin hem Cumhurbaşkanımıza hem de Devlet Bahçeli'ye bu konuda güveni ve itimadı tam. Ve süreç gerçekten de kazasız belasız bugünlere geldi. Bu manada ben tüm siyasi partilere de teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten tüm siyasi partiler bu konuda yük olan değil, yük alan bir pozisyonda bir duruş sergilediler. Gerçekten de kuyumcu titizliğiyle bir süreç ortaya konuldu. Serinkanlı bir süreç ortaya konuldu. Devletimizin tüm kurumları yüksek engin tecrübesini ortaya koyarak devletimizin egemenlik sınırları içerisinde ve tüm hassasiyetlerimizi merkeze alarak bir süreç ortaya konuldu. Ben inanıyorum ki terörsüz Türkiye süreci önümüzdeki günlerdeki gelişmelerden sonra hızlanarak yoluna devam edecek. Ve ortaya konulan bu başarıda da emeği olan herkese bu memleketin gençleri olarak bizler her zaman minnettar kalacağız.
Ekran görüntüsü / A Haber
AK PARTİ'NİN OY ORANI
Tabii bu baştan sona Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in ortaya attığı en büyük tezviratlardan bir tanesi. En büyük bilgi kirliliklerinden bir tanesi. AK Parti birinci parti ve biz 18 kere seçime girdik ve sandıktan milletimizin desteğiyle iktidar olma görevini üstlendik. Ve en son 2023 seçiminde biz yüzde 52'ye varan bir oyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı seçtik ve 29 milyon oy aldık ve partimizi yeniden iktidar yaptık.
Bizim için en büyük anket seçimdir ve bu anketi de biz 14 Mayıs 2023'te yaptık. Tabii önümüze bakıyoruz, politikalarımıza bakıyoruz. Sıkça araştırmalar yapıyoruz. Bir defa böyle bir konu böyle bir tezvirat kesinlikle doğru değil reddediyoruz. Bugün bizim AK Partimizin oy oranı hamdolsun 2023'te almış olduğumuz seçim sonucunun üstünde. Bugün 37 ve 38 bandında ilerliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi ise 28 ve 29'ların altına ilerliyor.
CHP KAZANDIKLARI YERLERİ GERİ GÖTÜRDÜ
Özellikle İBB soruşturmalarından itibaren ortaya çıkan bu iddialara cevap veremeyen başta Genel Başkan Özgür Özel olmak üzere yakın çevresi bu konuyu hiçbir zaman topluma iyi bir şekilde anlatamadılar ve iddiaları aydınlatamadılar. 31 Mart 2024 seçimlerinde bazı seçim çevrelerinde Cumhuriyet Halk Partisi netice almış olabilir ama bakın bir sene geçti kazanmış oldukları yerleri bir sene içerisinde tam beş sene geriye götürmüş durumdalar.
Bir sene içerisinde. Bugün Afyon'da, Bursa'da, Denizli'de, hatta daha ileri gidiyorum, İzmir'de bugün acaba kazanmış oldukları illerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin oy oranları ne? Kesinlikle 31 Mart 2024 seçimlerinde almış oldukları oy oranlarını biz araştırma sonuçlarında da görüyoruz böyle bir şey yok. 31 Mart 2024 seçimlerinde bir netice aldıklarını varsayarsak bir sene içerisinde yolsuzluk, rüşvet, irtikap vakalarıyla şehirleri ne kadar geriye götürdükleri de ortada.
Ekran görüntüsü / A Haber
SEÇİM BÖLGELERİNE BİR BAKSINLAR
Biz bunu araştırmalarda hepsinde görüyoruz. Yani şehirlerde bir sene boyunca özellikle 31 Mart 2024 seçim kampanyasında vermiş oldukları sözlerin bir tanesini dahi gerçekleştiremediler. Yani ortaya koydukları bir tane dahi icraat yok. Buralardaki seçmenlerimiz bize zaten seçim sonucuyla ilgili kanaatlerini iletiyorlar. Seçmenimizin tercihi bizim başımızın tacı. Bu noktada kendilerine baksınlar. Kendi kazanmış oldukları belediyelerde yaşayan vatandaşlarımızın kanaatlerine baksınlar.
AK Parti gerçekten önümüzdeki süreçte milletimizin meselelerini merkeze alarak önümüzdeki seçimsiz üç seneyi planlıyor. Tabii Cumhuriyet Halk Partisi kendi içerisindeki belirsizlikleri ülkeye dayatmaya çalışıyor. Ülkeye sunmaya çalışıyor. Ama biz hiçbir zaman AK Parti olarak Meclis kurumumuza, teşkilatlarımızla Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi içerisindeki tartışmaları kendi içerisindeki belirsizlikleri ülkemizin gündemine taşımasına izin vermeyiz. Bizim önümüzdeki üç sene için önemli gündemlerimiz var. Bunları da Cumhurbaşkanımız liderliğinde takip ediyoruz.
Ekran görüntüsü / A Haber
İZMİR OPERASYONU VE SİYASİ İDDİALARI
Biz bu tüm iddiaları reddediyoruz. Ben İzmir milletvekiliyim. Bu vaka yaşandığında yeni milletvekili seçilmiştim. Bu kooperatif yolsuzluğu cereyan ettiğinde ciddi sayıda mağdur bizlere ulaştı. Biz meydanlarda özellikle bu işin ilgililerine mağdurların haklı gerekçelerini söyledik.
Siyasi operasyon iftirası atanları şiddetle kınıyoruz. Çünkü kazanmış oldukları İzmir'de ilçe belediyelerinde bu kooperatif yolsuzluğunun içerisine dahil etmiş oldukları sivil toplum kuruluşlarında ve kooperatif üyeleriyle birlikte tam üç sene boyunca orada vatandaşın ayırdığı kaynakların ne kadar çok istismar edildiği yine geçen dönem belediye kaynaklarının ne kadar ciddi hortumlandığını ve bu konuda da tam iki sene boyunca özellikle mağdur olan Cumhuriyet Halk Partililerin başta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi olmak üzere o dönem ki genel başkandan bu dönem ki genel başkana iletmiş oldukları şikayetleri tüm İzmirli biliyor. Tüm kamuoyu biliyor.
Ekran görüntüsü / A Haber
VEKİLLER ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALMADI
Milletvekillerine ciddi bir şekilde bu konular iletildi ama hiçbir zaman oralı olmadılar. Bu mağduriyetleri giderme noktasına bir tavır almadılar ve bu olay ilk cereyan ettiğinde bugünkü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Karşıyaka Belediye Başkanı'ydı. Evet. Buradaki usulsüzlükler, iddialar ve hortumlanan paralar yani inşaatın demirinden çalma iddialarından tutun kooperatif üyelerinin ortaya koyduğu bedellerin usulsüz bir şekilde ihale kanununa uymadan usulsüz yöntemlerle çeşitli yerlere aktarıldığı iddiaları duyulduğunda bugünkü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bu kooperatifi mühürledi. Ve bugün ortaya çıkan tüm deliller bugün ortaya çıkan tüm iddiaların kaynağı bugünkü Büyükşehir Belediyesi.
Cemil Tugay Karşıyaka Belediye Başkanıyken Tunç Soyer'in TOKİ'yle yarışacak diye ortaya koyduğu projeyi bu usulsüzlükler ve bu mağduriyetler ortaya çıktığında mühürlediler. O nedenle mühürleyenler de CHP'li. Kooperatifin üyeleri ki bunda da dikkat çekmek istiyorum. Yani bu kooperatifi dağıtırken de hakkaniyeti aradılar, ne adaleti aradılar. Birçok eş, dost, akraba veya kurum yandaşı olan üyeleriyle birlikte bir kooperatif üyeliği ortaya koydular ve mağdurlardan anladığımız ölçüde, çünkü bize de ulaşıyorlar. Hepsi Cumhuriyet Halk Partili. Ve usulsüz bir şekilde kaynak aktarımı yaptıkları müteahhitlerden tutun bir ton iş adamı yine Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olan kişiler. Ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde şöyle bir gelenek başladı. Bu iddiaları taşıyan kişiyi ilk önce gittiler Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı yaptılar. Şu an içeride. Ardından ilgili olan bu usulsüzlüklere bulaşan kişileri biz milletvekili kadrolarında görüyoruz.
Ekran görüntüsü / A Haber
Öte yandan da İstanbul'da işte yaşanılan süreç, vakalar ortada. İstanbul'a hizmet etmek yerine ne kadar İstanbul'un kaynaklarını istismar eden şahıs belli. Onu da gidiyorlar Cumhurbaşkanı adayı yapıyorlar. Yani Cumhuriyet tarihinin en büyük hırsızlık şebekesi içerisinde hangi aktör varsa millete hizmet etme makamında olması gerekirken bu isimleri buraya taşımak suretiyle bir akreditasyon yapma süreci yapıyorlar ve yine bu olayları çok iyi bildikleri halde İzmir'e gelip işte İstanbul'a gelip çeşitli illere gelip meydanlarda milletin gözünün içine baka baka yalan söylemekten başta genel başkanları olmak üzere asla geri durmuyorlar. Biz bu yaşanan her sürecin içerisinde siyasi operasyon iddialarını reddediyoruz. Bu bilek güreşinin de asla bir parçası değiliz. Hiçbir zaman da olmadık. Ama Cumhuriyet Halk Partisi bu yolsuzluklara bulaşan bu hırsızlıklara bulaşan bu rüşvetlere bulaşan irtikap iddialarına bulaşan kim varsa eğer Cumhuriyet Halk Partili ise onları hoş görmeyi bu ülkeye dayatıyor ve bu konuda da hoyratlaşıyor.
Bugün içlerinde bulundukları bu gerilim siyasetinin arttırma amaçları da kendi içlerinde özellikle bu işlere ne kadar bu pisliklere ne kadar bulaştıklarında farkında olmaları. Ama bağımsız Türk yargımızı da asla bir töhmet altında bırakmalarına tehdit ve şantaj içerisinde çeşitli sözler sarf etmelerine biz asla müsaade etmeyiz.
GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN