Usta sanatçı Ferdi Tayfur'un cenaze programı belli oldu!

Arabesk müziğin usta ismi Ferdi Tayfur, Antalya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Usta sanatçıdan gelen acı haber, sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğdu. 4 Ocak Cumartesi (yarın) son yolculuğuna uğurlanacak olan Tayfur'un cenazesi uçakla İstanbul'a getirildi. Usta sanatçının cenaze törenine ilişkin detaylar da belli oldu.
Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden usta sanatçı Ferdi Tayfur, vefatıyla sevenlerini yasa boğdu. Tayfur'un vefatının ardından geriye, onun unutulmaz şarkıları kaldı.
"İçim Yanar", "Bana Sor", "Yaktı Beni", "Hatıran Yeter", "Ben de Özledim", "Sabahçı Kahvesi" ve "Merak Etme Sen" gibi dillere pelesenk olan şarkılarıyla gönüllere taht kuran Ferdi Tayfur, Antalya'da tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Usta sanatçı, çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti.
HASTANEDEN AÇIKLAMA
Hastaneden yapılan açıklamada, Ferdi Tayfur'un 16 Aralık tarihinde askeri uçak ile hastaneye getirildiği, daha önce oluşan mantar enfeksiyonu sebebiyle sinüs temizliği için ameliyat edildiği, ameliyatın ardından sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ferdi Tayfur, dün öğle saatlerinde çok hızlı ilerleyen karaciğer ve böbrek yetmezliği sebebiyle yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda devam eden tedavisi ve doktorların çabasına rağmen bu akşam 19.38'de yaşamını yitirdi."
Ferdi Tayfur'un vefatı sevenlerini yasa boğdu! (DHA)
SEVENLERİNDEN HELALLİK ALINDI
Ferdi Tayfur'un vefatının ardından Antalya Valisi ve İl Emniyet Müdürü İlker Arslan hastaneye gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Hastane önünde toplanan Tayfur'un sevenleri ise şarkılar söyleyerek sanatçıyı andı. Kalabalığın bulunduğu alana gelen bir minibüstekiler ise Ferdi Tayfur'un parçalarını açarak sevenlerine dinletti.
YAKINLARI GÖZYAŞI DÖKTÜ
Bu sırada Tayfur'un cenazesi hastanenin morgundan cenaze aracına konularak kalabalığın bulunduğu alana getirildi. Cenaze aracı kalabalığın ortasında dururken, sevenlerinden helallik alındı. Kalabalığın arasına gelen Vali Hulusi Şahin ve Emniyet Müdürü İlker Arslan da törene katılarak dua etti. Bu sırada Tayfur'un yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Tayfur'un yeğeni ise cenaze aracına bakarak 'Dayıcım' diye gözyaşı döktü.
Binlerce kişi sokağa döküldü! (DHA)
4 OCAK'TA AKM'DE TÖREN DÜZENLENECEK
Usta sanatçının cenazesi bugün öğlen saatlerinde İstanbul Havalimanına getirildi. 79 yaşında hayatını kaybeden sanatçının cenazesi kızı Tuğba Dınız eşliğinde teslim alındı.
Tayfur'un cenaze törenine ilişkin detaylar belli oldu. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül'ün yaptığı açıklamaya göre, usta sanatçı için 4 Ocak Cumartesi Atatürk Kültür Merkezi'nde cenaze töreni düzenlenecek.
Ferdi Tayfur'un yakınları (AA)




