Şarkıcı Güllü'nün ölümüne ilişkin dava başlıyor! Dikkat çeken "seri katil oyunu" iddianamede! A Haber kritik noktada
Yalova’da 26 Eylül 2025’te 6’ncı kattaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybeden, şarkıcı Güllü'nün ölümüyle ilgili ilk dava bugün başlıyor. Şarkıcının kızı Tuğyan Ülkem Gülter "Tasarlayarak üst soya karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, arkadaşı Sultan Nur Ulu ise "Yalan tanıklık" suçundan 4 yıla kadar hapis cezası talebiyle Yalova 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. Öte yandan iddianamede seri katil oyunu detayı ise dikkat çekti. Cinayet şüphesinin gölgesinde başlayan kritik duruşmanın detaylarını, olayın gerçekleştiği evin önünden A Haber Muhabiri Kübra Tepeci ve A Haber İstihbarat Şefi Ramazan Almaçayır aktardı.
'Güllü' olarak tanınan şarkıcı Gül Tut, 26 Eylül 2025'te Çınarcık ilçesi Harmanlar Mahallesi Vali Akı Caddesi'nde 6 katlı binadaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetti.
Şarkıcı Güllü'nün ölümüne ilişkin dava başlıyor (Foto: DHA)
Olaya ilişkin Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında otopsi yapılan Güllü, İstanbul'da toprağa verildi. Daha önce alınan 3 ifadesinde de farklı konuşan şarkıcının kızı Tuğyan Ülkem Gülter ile arkadaşı Sultan Nur Ulu, gözaltına alındı. Tuğyan Ülkem Gülter, 'Kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklanırken, Sultan Nur Ulu hakkında ev hapsi kararı verildi.
İLK DURUŞMA BUGÜN
Şarkıcı Güllü'nün Yalova'daki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin davada ilk duruşma bugün görülüyor. Şarkıcının "tasarlayarak üst soya karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen kızı Tuğyan Ülkem Gülter ile "yalan tanıklık" suçundan 4 yıla kadar hapis cezası talep edilen arkadaşı Sultan Nur Ulu ilk kez hakim karşısına çıkıyor. Cinayet şüphesinin gölgesinde başlayan kritik duruşmanın detaylarını, olayın gerçekleştiği evin önünden A Haber Muhabiri Kübra Tepeci ve A Haber İstihbarat Şefi Ramazan Almaçayır aktardı.
OLAY YERİNDE İLK DURUŞMA HAREKETLİLİĞİ
Duruşmanın başlayacağı saatlerde olayın yaşandığı evin önünden canlı yayın gerçekleştiren A Haber Muhabiri Kübra Tepeci, "Bugün ilk duruşma var ve hakim karşısına çıkacak sanıklar. Bizler de İstihbarat Şefimiz Ramazan Almaçayır ile birlikte Güllü'nün evinin olduğu noktadayız. Hem bu zamana kadar neler yaşandı hem de bugün duruşmada neler yaşanacak, bunları konuşacağız." ifadelerini kullandı. Olayın geçtiğimiz yıl eylül ayında yaşandığını ve kısa süre önce ölümünün birinci yıl dönümünün geride kaldığını hatırlatan Tepeci, şarkıcının anısına fotoğrafların asıldığını ve dualar okunduğunu belirtti.
BİLİRKİŞİ RAPORLARI VE DÜŞÜŞ AÇISI CİNAYETİ İŞARET EDİYOR
Davanın seyrini ve dosyaya giren delilleri değerlendiren A Haber İstihbarat Şefi Ramazan Almaçayır, "Son dönemlerin en çok bilinmez denklemli gibi görünen duruşmalarından birisinin ilki gerçekleşecek bugün. Çünkü bir anne ve katili olarak şüphelerin üzerinde toplandığı, katil zanlısı olarak tutuklu bulunan bir kız evladından bahsediyoruz; Tuğyan'dan. Bugün Tuğyan'ın ne söyleyeceği çok önemli, herkesin gözü kulağı Tuğyan'da." sözleriyle davanın kritik önemine dikkat çekti. Güllü'nün hayatını kaybettiği pencerenin yaklaşık 18 metre yükseklikte olduğunu belirten Ramazan Almaçayır, "Bilirkişi ve olay yeri inceleme ekipleri bu noktaya Güllü'nün düşüş açısını hesapladılar. Binanın mimari yapısından, en üst kattan aşağıya düşen bir kişinin yerde hangi pozisyonda düşmesi gerektiği, bir dış müdahaleyle mi düşüp düşmediği tarzında çalışmalar yapıldı. Vücudunda meydana gelen morarmalar ve kırıklar neticesinde arkadan bir itme olabileceği değerlendirmesi raporlarda yer aldı." diyerek teknik bulguların cinayet şüphesini kuvvetlendirdiğini aktardı.
SES KAYITLARI VE KAPI KOLUNDAKİ YANSIMA DOSYADA
Soruşturma kapsamında elde edilen kritik detaylara değinen Almaçayır, düşme anını doğrudan gören bir güvenlik kamerasının bulunmadığını hatırlatarak, "Dosyaya Tuğyan'ın aleyhine delil olarak nitelendirilen birçok done girdi; ses kayıtları ortaya çıktı, kapı kolundan içeriye bir yansıma konusu yine soruşturma dosyasına girdi. Olay anında güvenlik kamerası görüntüsü bulunmadığı için dosyadaki en önemli unsur görgü tanığı oldu." sözleriyle aktardı.
EN YAKIN GÖRGÜ TANIĞI İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ: "BACAKLARINDAN İTEREK DÜŞÜRDÜ"
Olay gecesi evde bulunan tek görgü tanığı Sultan Nur Ulu'nun değişen ifadelerinin dosyanın seyrini tamamen değiştirdiğini vurgulayan Almaçayır, "Olay günü Sultan da evdeydi. Sultan ilk beyanlarında 'düşme' demesine rağmen daha sonra ifadesini değiştirdi ve Tuğyan'ın annesini bacaklarının arka tarafından sarkmasına neden olacak şekilde iteklediğini ve ölümüne neden olduğunu iddia etti. Sultan da şimdi yalan tanıklıktan dolayı yargılanacak." dedi.
TANIKLAR DİNLENECEK: ŞÜPHE OKLARI TUĞYAN'IN ÜZERİNDE
Duruşmada dinlenecek diğer tanıkların da cinayet ihtimalini güçlendirdiğini aktaran A Haber Muhabiri Kübra Tepeci, dosyada adı geçen tanıkların Kervan Eminoğlu, Bircan Dülger, Çağrı Kutlu ve bir komşu olduğunu bildirdi.
Soruşturma dosyasında yer alan iddiaları özetleyen Almaçayır, "O gün burada bir Malkoçoğlu şarkısıyla Güllü'nün odaya çekildiği ve bir tuzak kurulduğu söyleniyordu. İfade verecek isimlerin neredeyse tamamının olayın bir cinayet olduğunu iddia ettiğini ve okları Tuğyan'ın üzerine çeviren isimler olduğunu görüyoruz. Gözler Tuğyan'da olacak; yöneltilen bu ağır suçlamalara mahkemede ne cevap verecek, bunu merakla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Hazırlanan iddianamede; bir numaralı sanık olarak yer alan şarkıcının kızı Tuğyan Ülkem Gülter hakkında 'Tasarlayarak üst soya karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. (Foto: DHA)
SORUŞTURMA 11 AY SONRA TAMAMLANDI
Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma 11 ay sonra tamamlandı. Hazırlanan iddianamede; bir numaralı sanık olarak yer alan şarkıcının kızı Tuğyan Ülkem Gülter hakkında 'Tasarlayarak üst soya karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. İddianamede; Güllü'nün, kızı Tuğyan'a ait odanın penceresinden düştüğü, 18 metre yükseklikten beton zemine çarptığı, kafatası ve omur kırıkları ile çok sayıda iç organ ve büyük damar yaralanmasına bağlı iç kanama sonucu hayatını kaybettiği kaydedildi. Toksikoloji incelemesinde; Gül Tut'un kanında 3.53 promil alkol tespit edildiği, kullanılan ilaçların toksik seviyede olmadığı ve zehirlenerek öldürüldüğüne ilişkin tıbbi delil bulunmadığı ifadesine de yer verildi.
SAVCILIK: GÜLLÜ'YÜ ODAYA GETİRMEK İÇİN EN SEVDİĞİ ŞARKI AÇILDI
Tuğyan Ülkem Gülter'in olay gecesi arkadaşı Sultan Nur Ulu'dan annesinin çok sevdiği 'Malkata' isimli roman havasını açmasını istediği, şarkının Güllü banyodan çıktığı sırada cep telefonundan başlatıldığı belirlendi. Müziği duyan Gül Tut'un, "O ne lan?" diyerek kızının odasına geldiği, odadakilerle birlikte müziğe eşlik ettiği ve bir süre roman havası oynadığı kaydedildi. Savcılık, şarkının özellikle Gül Tut'u olayın meydana geldiği odaya getirmek amacıyla açıldığını ve bunun tasarlanan eylemin bir parçası olduğunu belirtti.


