Dışişleri Bakanı Fidan Suriyeli mevkidaşı ile görüştü
Ankara ile Şam hattında kritik temas... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriyeli mevkidaşı Esad Hasan Şeybani ile telefonda görüştü. Dışişleri kaynakları, iki bakanın görüşmesinde ana gündem maddesinin Halep'teki son gelişmeler olduğunu bildirdi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ile telefonda görüştü.
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Fidan, Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile telefon görüşmesi yaptı.
Görüşmede, Halep'te yaşanan son gelişmeler ele alındı.
A HABER ÖNEMLİ GÖRÜŞMENİN DETAYLARINA ULAŞTI
Suriye'nin kuzeyinde yaşanan hareketli saatler ve terör örgütlerine yönelik operasyonlar, Bakan Fidan'ın mevkidaşıyla yaptığı görüşmenin ana gündem maddesiydi. Süreç hakkında detayları aktaran A Haber muhabiri Mert Hacıalioğlu, "Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Dışişleri Bakanı Hasan Şeyhbani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakanlık kaynaklarından edindiğimiz bilgi, bölgede bir operasyon vardı. İki gündür yoğun bir şekilde bölgede bulunan Eşrefiye ve Şeyh Maksut mahallelerindeki PKK/PYD/YPG terör örgütünün bölgeden temizlenmesine yönelik hareketlilik ele alındı." ifadelerini kullandı.
TERÖRİSTLER İÇİN TAHLİYE KORİDORU
Bölgedeki operasyonel detaylara ve tahliye süreçlerine dikkat çeken Hacıalioğlu, "Halep'te yaşanan son durum ele alınmış durumda. Bölgeye otobüsler sevk ediliyordu. Bölgedeki teröristlerin oradan çıkması için bir koridor açıldı ancak sivil halkın terör örgütü tarafından kalkan yapılması gibi zorlu bir süreç de yaşanıyor. Türkiye, uzun bir süredir Şam yönetimiyle temas halindeydi ve bu görüşme son yaşananlar minvalinde oldukça önemli." sözleriyle sahadaki tabloyu aktardı.
MİLLİ GÜVENLİK VE DİPLOMATİK KARARLILIK
Türkiye'nin bölgedeki aktörlerle sürdürdüğü yoğun temas trafiğinin devam ettiğini belirten Hacıalioğlu, "Daha önce Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de bölgeye ziyaretler gerçekleştirmişti. Dün Suriye kanadından Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şam yönetimiyle görüştüğü yönünde dikkat çekici açıklamalar gelmişti. Türkiye'nin sınır güvenliği ve milli güvenliği açısından Suriye ve Irak'ta yaşananlar yakından takip ediliyor. Bakanlık, ilerleyen süreçte daha kapsamlı bir açıklama yapacaktır." diyerek görüşmenin stratejik önemine vurgu yaptı.
GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN