Yabancı istihbarat servislerinin FETÖ'deki aparatları! Örgütün faaliyetlerini onlar belirliyor
FETÖ yıllardır merkez olarak kullandığı ABD'yi ana karargahı olarak kullanırken, yabancı istihbarat servisleri ile örgüt arasındaki yakın ilişki de buradan yürütülüyor. Geçtiğimiz aylarda ölen teröristbaşı Fetullah Gülen'in istihbarat örgütleriyle olan ilişkileri tanık ifadelerine de yansıdı. Örgütün en bilindik yüzlerinden olan NBA oyuncusu Enes Kanter'in de yabancı istihbarat servisleriyle sık sık görüştüğü ve bu servislerin aparatlığını yaptığı öğrenildi. Kanter'in yanı sıra örgütün bir diğer kritik ismi Ekrem Dumanlı'nın da istihbarat servisleriyle temasta olduğu ve bu servislerin örgütün politikalarını belirlediği bildirildi. Bunların dışında da örgütteki birçok ismin başka istihbarat servisleriyle bağlantılar kurarak faaliyet yürüttüğü de biliniyor.
Dünyanın en güçlü devletlerinden olan ABD, uzun yıllardır FETÖ'nün ana karargahı oldu. Teröristbaşı Fetullah Gülen'in ABD'ye yerleşmesinin ardından örgütün faaliyetleri buradan yürütülürken, ABD'de yapılan planlar çeşitli temsilcilikler üzerinden diğer ülkelerde devreye sokuluyor. Örgüt özellikle yabancı istihbarat servisleri için de bulunmaz bir nimet olarak değerlendirilirken, geçtiğimiz aylarda ölen Fetullah Gülen'in farklı istihbarat servisleriyle olan yakın ilişkisi de tanık ifadeleri ile de ortaya konulmuş durumda.
Enes Kanter, basketbolculuktan çok örgütün reklam yüzü olarak faaliyet gösteriyor. (A Haber arşiv)
İSTİHBARAT SERVİSLERİNİN APARATLIĞINI YAPIYORLAR
Örgütün bir diğer ön plana çıkan ismi ise Enes Kanter. NBA'de forma giyen isim yıllardır FETÖ'nün ekran yüzü olarak konumlanırken, 2022'de de ABD vatandaşlığına geçti. Örgütün faaliyetlerini yürütmek ve FETÖ'ye yönelik reklam kampanyaları sürdürmekle görevlendirilen Kanter'in yabancı istihbarat servisleriyle de sık sık görüştüğü öğrenildi. İstihbarat servislerinin Kanter'in çalışmalarını planladığı, seyahatlerini ve açıklamalarını yönettiği ortaya çıktı. Bulduğu her fırsatta Türkiye aleyhine açıklamalarda bulunan, İsrail ve Yunanistan lehine ise sıcak mesajlar veren Kanter'in açıklamalarının da bu istihbarat servisleri tarafından şekillendirildiği belirlendi.
Enes Kanter, FETÖ'nün manevi oğlu olarak biliniyor. (A Haber arşiv)
ELEBAŞININ MANEVİ OĞLU
FETÖ'nün manevi oğlu olarak bilinen Kanter'in günlük ajandasının bile bu istihbarat servisleri tarafından oluşturulduğu, Avrupa'daki örgüt içi temasları, çalışmaları ve kamptaki bağlantılarının da yabancı servislerin farklı amaçlarına hizmet ettiği tespit edildi.


