Enkaz altında söz vermişti: İtfayecilerle kahve içti!

Hatay'ın Antakya ilçesinde 6 Şubat 2023'te enkaz altında kalan ve 5 gün boyunca bekleyen Züleyha Beyaz, Kocaeli İtfaiyesi tarafından kurtarıldı. Çalışmalar sırasında kendisini enkazdan çıkarmaya çalışan itfaiyeciler İsmail Mutlu (49) ve Serdar Bayar ‘a (48) kahve sözü veren Beyaz, bu sözünü depremin 2’nci yıl dönümünde gerçekleştirdi.
Misafirliğe gittiği evde depreme yakalanan ve beş gün boyunca kurtarılmayı bekleyen 49 yaşındaki Züleyha Beyaz, kendisini 15 saatlik çalışmanın ardından enkaz altından çıkaran itfaiyecilere kahve sözü verdi. Depremin 2. yılında sözünü tutan Beyaz, evini ziyaret eden itfaiyecilerle kahve içti.
Enkaz altından kurtarılan depremzede kendisini kurtaran itfaiyecilere kahve sözü verdi / DHA
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde 11 ilde büyük yıkım yaşandı, resmi rakamlara göre 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti. Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan Züleyha Beyaz, Cebrail Mahallesi'nde misafirlik için gittiği kardeşinin evinde depreme yakalandı. 5 gün boyunca kurtarılmayı bekleyen ve 15 saatlik çalışmada tavan ile zemin arasında sıkışan Beyaz, arama kurtarma çalışmalarına desteğe gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli İsmail Mutlu ve Serdar Bayar tarafından enkazdan çıkarıldı. Depremde kızı, annesi, kardeşi ve 2 yeğenini yitiren Züleyha Beyaz, sol bacağını da kaybetti.
Kocaeli İtfaiyesi depremzedeyi evinde ziyaret etti / DHA
VERDİĞİ KAYVE SÖZÜNÜ TUTTU
Kurtarma çalışmaları sırasında Züleyha Beyaz, enkazdan çıkarılması halinde kurtarma çalışmasını gerçekleştiren İsmail Mutlu ve Serdar Bayar'a kahve yapacağının sözünü verdi. 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerin 2'nci yıl dönümünde, itfaiye teşkilatından emekli olan İsmail Mutlu ve Serdar Bayar, Hatay'ın Antakya ilçesinde Züleyha Beyaz'ı evinde ziyaret etti.







