Devlet-millet el ele 11 kent yeniden kuruldu! Deprem bölgesine yatırım yağacak

Türkiye, 2 yıl önce şubat ayında "Asrın Felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin acısıyla sarsıldı. Depremzedeyi sahipsiz bırakmayan devlet destansı bir dayanışmayla yerle bir olan 11 ili yeniden inşa etti. 2 yıllık süreçte 2,6 trilyon liralık dev kaynak aktarılan deprem bölgesine bu yıl da yatırım yağacak. 11 ildeki tüm çalışmaları sene sonuna kadar tamamlamayı hedefleyen devlet, 2025 yılı içerisinde tarımdan eğitime, ulaştırmadan turizme kadar birçok kalemi içeren 584 milyar liralık ödeneği bölgenin ihyası için seferber edecek.
Tarihte görülmemiş bir hızla 2 yıllık süreç içerisinde 201 bin 580 konut ve iş yeri tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.
6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından kalıcı konutlar yapıldı
11 İLDE TÜM İNŞAATLAR BAŞLADI
Sene sonuna kadar bu sayının 453 bine çıkarılması ve 11 ildeki tüm çalışmaların başarıyla bitirilmesi hedefleniyor. Bakanlık, yapılması planlanan tüm yapıların ihale süreçlerini de tamamlayarak inşaat çalışmalarını başlattı.
6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından kalıcı konutlar yapıldı
SADECE KONUT VE İŞ YERİ YAPILMIYOR
Sabah'ın haberine göre Dünyanın en büyük inşaat sahası konumundaki deprem bölgesinde yalnızca konut ve iş yeri yapılmıyor. 2 yıllık süreçte 2,6 trilyon liralık dev kaynak bölgenin ihyası için seferber edilirken, bu sene de 11 ili kapsayan dev projeler bir bir hayata geçirilecek. Bu yıl için planlanan 584 milyar liralık ödenek kapsamında 11 ilde sağlıktan turizme kadar birçok başlıkta milyar liralık yeni yatırımlar devreye alınacak.





