
İstanbul Küçükçekmece'ye bağlı Sefaköy'de metrobüs kaza yaptı. A Haber İstihbarat Şefi Ramazan Almaçayır canlı yayında detayları aktardı.
İŞTE METROBÜS İÇİ KAMERADAN EN NET KAZA GÖRÜNTÜSÜ
SON ANDA DİREKSİYONU KIRDI
İstanbul Küçükçekmece'de iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si ağır 50 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin yeni görüntülere ulaşıldı.
Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüsün, Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptığı, 1 kişinin öldüğü, 2'si ağır 50 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma devam ediyor.
Kaza güvenlik kamerasınca da kaydedildi. Görüntülerde, Beylikdüzü istikametine seyreden metrobüsün sürücüsünün, yol bakım çalışması için önünde park halindeki beyaz renkli hafif ticari aracı son anda fark ederek direksiyonunu sağa kırması ve karşı şeritten gelen metrobüse çarpması yer alıyor. Kaza nedeniyle savrulan metrobüsün bariyerlere çarparak durması da görüntülerde bulunuyor.
Görüntünde, metrobüsün kendilerine doğru geldiğini gören hafif ticari araçtaki 2 kişinin arabadan inerek kaçması, bu kişilerden birinin metrobüsün altında kalmaktan koşarak kurtulması da yer alıyor.
Öte yandan, kazaya karışan metrobüsün içindeki kamera tarafından kaydedilen görüntüde ise çarpışma sırasında ayaktaki yolcuların bir kısmının savrularak düşmesi ve yaşanan panik bulunuyor.
A Haber İstihbarat Şefi Ramazan Almaçyır'ın olaya dair aktardığı bilgiler şöyle:
Kaza nedeniyle bölgede yoğun trafik oluşmuş durumda. Yaralıların tahliyesi için ekipler çalışmasına devam ediyor. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilmiş durumda. Şu anda bir can kaybı bilgisi bize ulaşmadı.

Kazanın gerçekleşme şekli ile ilgili bazı iddialar var ancak bunlar şu anda resmi kaynaklar tarafından teyit edilmedi. Metrobüsün yoldaki bakım aracına çarpmamak için manevra yaptığı ve kazanın bu şekilde meydan geldiği iddia edildi. Ancak bunun için resmi açıklamayı beklemek gerekiyor. Şu anda elimize ulaşan son bilgilere göre 3'ü ağır 10 yaralı var.

KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İstanbul Valiliği, Küçükçekmece'de iki metrobüsün çarpıştığı kazada 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 38 kişinin yaralandığını bildirdi.
Valilikten yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"29 Ağustos Perşembe günü saat 08.48'de Küçükçekmece Sefaköy Evlendirme Dairesi bölgesinde iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 38 kişi de yaralanmıştır. Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edilmiş olup, yaralanan vatandaşlarımız çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Olayla ilgili soruşturma açılmıştır. Ölen vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı.
4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüsün, Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptığı kazaya ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.
Soruşturma kapsamında, 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişi, işlemleri için emniyete götürüldü.
Soruşturmada kazanın incelenmesi için bilirkişi görevlendirmesi yapılırken, yetkililerden olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de istendi.