Turkuvaz Medya'da 15 Temmuz'u anma programı! İçişleri Bakanı Yerlikaya: Su uyur FETÖ vari örgütler uyumaz
15 Temmuz ihanet kalkışmasının üzerinden 8 yıl geçti. Başkan Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inen halk, FETÖ'cü hainleri kısa sürede geri püskürtmüştü. Türkiye'nin en karanlık gecesinde Turkuvaz Medya, ilkeli ve dik bir duruş sergileyerek sokaklarda halkla birlikte darbe girişimine direndi. Darbe girişiminin yıl dönümünde Turkuvaz Medya "15 Temmuz Unutmadık Unutturmayacağız" isimli bir program düzenledi. Bu anlamlı programda konuşan İçişleri Bakanı Yerlikaya "Su uyur FETÖ vari terör örgütleri uyumaz sözüyle yola çıkarak FETÖ'cüleri yakalayıp adalete teslim etmeye devam ediyoruz. Biz durmayacağız, bütün terör örgütleriyle olduğu gibi FETÖ'yle de mücadelemizi sürdüreceğiz. Program dolayısıyla Turkuvaz Medya Grubu'na teşekkür ediyorum." dedi.
İstanbul Valisi Davut Gül, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve 15 Temmuz Gazileri'nin katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıldönümü vesilesiyle, Turkuvaz Medya'nın ev sahipliğinde "15 Temmuz Unutmadık, Unutturmayacağız" konferansı gerçekleştirildi.
Konferansta konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik devam eden operasyonlar kapsamında 9.738 şüphelinin göz altına alındığı, 1.697'sinin tutuklandığını ve 2.036'sı hakkında da adli kontrol kararı verildiğini söyledi.
İstanbul Valisi Davut Gül, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve 15 Temmuz Gazileri'nin katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıldönümü vesilesiyle, Turkuvaz Medya'nın ev sahipliğinde "15 Temmuz Unutmadık, Unutturmayacağız" konferansı gerçekleştirildi. Konferans kapsamında, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin demokrasi ve millet iradesi üzerindeki etkileri, milli birlik ve beraberlik konuları ele alındı.

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL: "15 TEMMUZ'DA MİLLETİMİZ FERASET GÖSTERMİŞTİR"
Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Valisi Davut Gül, 15 Temmuz'un sorumlusunun din istirmacısı FETÖ olduğunu belirterek, "Bu örgütün en karakteristik özelliği inkar etmektir. Hain darbe girişiminin üzerinden geçen 8 yıl boyunca bu eylemlerini inkar etmeleri bizi şaşırtmıyor. Türkiye ilk defa darbelerle karşılaşmadı. Ancak 15 Temmuz'un önceki darbelerden önemli bir farkı var. Bu fark, Sayın Cumhurbaşkanımız devleti yöneten irade olarak kararlılık göstermesidir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın çağrısı üzerine 7'den 70'e tüm vatandaşlarımız feraset göstererek, milli iradeye sahip çıkmıştır" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA: "15 TEMMUZ SOSYOLOJİK AÇIDAN DA DEĞERLENDİRİLMELİ"
15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin demokrasi ve millet iradesi üzerindeki etkilerinin konuşulduğu programda konuşma yapan T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğüne dikkat çekerek, mevcut kabine döneminde yürütülen operasyonlarla ilgili bilgi verdi. Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik devam eden operasyonlar kapsamında 9.738 şüphelinin göz altına alındığı, 1.697'sinin tutuklandığını ve 2.036'sı hakkında da adli kontrol kararı verildiğini söyledi.









