Meteoroloji'den haftalık hava durumu raporu! Önce yağmur sonra sıcak...
Yurt genelinde hava sıcaklıkları bir anda düşerken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı hava tahmin raporunda yağış alarmı verilirken, yağmurların ardından sıcaklıkların artacağı belirtildi. İşte 5 günlük hava durumu raporu...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt geneli için sağanak uyarısında bulundu.
O İLLERE SAĞANAK UYARISI
Genel Müdürlükten yapılan yapılan açıklamaya göre, ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya kesimi, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar mevki, İç Anadolu (Eskişehir dışında), Orta Karadeniz, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars ve Hakkari çevreleri ile Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR ETKİSİNİ ARTIRACAK
Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde ise normallerin üzerinde seyredeceği bekleniyor. Rüzgarın Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
SAĞANAK YERİNİ SICAKLARA BIRAKACAK
Ülke genelinde yer yer sağanak yağış geçişleri olsa da cuma gününden itibaren sıcakların artacağı uyarısı yapıldı. Yaşlı ve sıcağa karşı duyarlı olan insanların öğle saatlerinde sokağa çıkmamaları hususunda uyarılar yapıldı.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar Mevkii, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile güney kesimleri, Batı Karadeniz'in doğusu ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in kıyı illeri, Ardahan, Kars ve Hakkari çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Çorum, Tokat, Amasya, Samsun, Ordu ve Yozgat'ta beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde ise normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.













