Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok'tan Mansur Yavaş'a: İddiasını ispat edemedi istifa etmeli! | Mal varlığı ayarı: Londra'daki şirketi hangi ortaklarla kurdunuz?
Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan (ABB) adayı Turgut Altınok, Antalya'da 600 konutunun bulunduğu iddialarını yalanlayarak,"Ben değil Mansur Yavaş istifa etmeli. İddiasını ispat etmediği için söylediği yalanları, çamurları, iftiraları, ispat etmediği için bana değil gidin Yavaş'a sorun. Zerre onuru varsa onun istifa etmesi lazım." dedi.
Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan (ABB) adayı Turgut Altınok, Osmanlı devletinin son döneminde yenilikçi tarım yöntemlerini çiftçilere anlatmak için kurulan "Ankara Numune Tarlası ve Çoban Mektebi" binası restore edilerek Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi'ne dönüştürülen merkezin açılışına katıldı.

Program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altınok, Mansur Yavaş'ın kendisi hakkındaki "Kızları devlet memuru olurken KPSS'ye girdiler mi, ne kadar puan aldılar?" açıklamasına ilişkin, "O, Londra'daki kızına kurduğu şirket ile ortaklarını açıklasın" ifadesini kullandı.

Kendisine yönelik öne sürülen "Antalya'da 600 dairesi var" iddiasının ardından "Tapularını göstersinler istifa edeyim." dediğini hatırlatılan Altınok, şöyle devam etti:
"Hani Turgut Altınok adına 600 tapu vardı. Niye tapuyu çıkaramadın? Yalan söylüyorlar. Siz de yalanın üzerine bize soru soruyorsunuz. Ben değil Mansur Yavaş istifa etmeli. İddiasını ispat etmediği için söylediği yalanları, çamurları, iftiraları ispat etmediği için bana değil gidin Yavaş'a sorun. Zerre onuru varsa onun istifa etmesi lazım. Eseri yok, projesi yok, hizmeti yok. Ankara'yı anlatacak bir şeyi yok. Neyini anlatacak? Altınok'un geçmişi belli. Belediye başkanı olduktan sonra mal varlığı azalmış.

