A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
05 Aralık 2025, Cuma
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri UFC 323 programı: İbo Aslan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Mars’ta yaşamın bedeli! Daha hızlı yaşlanacaklar: O değişim şart Konya’da minik yüreklerden kale savunması! Türk bayrağını indirecek güç sizde yok Pitbull 2 kardeşe dehşeti yaşatmıştı! Sahibinin ifadesi ortaya çıktı: Gürültü yüzünden… 2026 FIFA Dünya Kupası’nda gruplar belli oluyor! Berat Albayrak’ın vizyonu ile enerjide tam bağımsız Türkiye! 6. sondaj gemisi Karadeniz’de görev yapacak Hafta sonu sınav var mı? 6-7 Aralık’ta hangi sınavlar yapılacak? ÖSYM, AÖF… Kararan silikon nasıl temizlenir? Banyo ve mutfak silikonlarını bembeyaz yapan 3 formül
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdik

Giriş: 17.03.2024 19:11
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı’nı hizmete alarak Çekmeköy’e ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdiklerini söyledi. Uraloğlu, “Kavşağımız ile yıllık toplam 44 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 403 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Projemiz ile ayrıca olası bir İstanbul depreminde bölgenin tahliyesine büyük katkı sağlayacak ve trafik tıkanıklığından dolayı oluşacak olumsuz durumların önüne de şimdiden geçmiş olduk” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı Açılış Töreni'nde konuştu. Çekmeköy'ün son yıllarda İstanbul'un hızla gelişen ilçelerinden biri olduğunu belirten Uraloğlu, İstanbul'da demiryolundan havayoluna, karayolundan kent içi raylı sistem hatlarına kadar ulaşımın her modunda dev projeleri hayata geçirdiklerini vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdik

Geçtiğimiz aylarda Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kapasitesini ikiye katlayacak 2'nci pistinin açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatan Uraloğlu, "29 Ocak'ta Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattımızın son halkası Kağıthane-Gayrettepe kesimini, 26 Şubat'ta Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem Hattı'nı, 10 Mart'ta Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metrosunu hizmete açtık. Daha dün Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla birlikte Atatürk Havalimanımızın eski terminal binalarını Türkiye'nin en büyük teknoparkına dönüştürecek Terminal İstanbul'un tanıtım toplantısını gerçekleştirdik. İstanbul'u dünyanın en gelişmiş ilk 20 girişimcilik şehrinden biri yapacak önemli bir adım attık. Bugün de İstanbul karayolu ulaşım ağının gücüne güç katacak Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı'nı hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdik

SEYAHAT SÜRESİ 16 DAKİKADAN 1 DAKİKAYA DÜŞTÜ

Çekmeköy'ün sürekli gelişen yapısını destekleyen karayolu yatırımları kapsamında, İstanbul-Şile Devlet Yolu'nun Çekmeköy geçişinde Köprülü Kavşak projesini hayata geçirdiklerini anlatan Uraloğlu, projenin 118 metrelik 2 adet köprüden oluştuğunu ve bağlantı yolları ile birlikte 950 metreye ulaştığını anlattı. Uraloğlu, "Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağımızı; Bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol standardında inşa ettik. Mevcutta Yenidoğan Kavşağı'nın üzerinden sağlanan ulaşımı yeni kavşağımız ile çok daha verimli kıldık. Kavşağımızla, İstanbul yönünden Çekmeköy'e, Çekmeköy'deki trafiğin de devlet yolunun her iki yakasına ulaşımını 3 kilometre kısalttık. Seyahat süresini 16 dakikadan 1 dakikaya indirdik. Çekmeköy'e hizmet veren kavşak sayısı artırarak, trafik yoğunluğunun önüne geçtik. Böylece bu kavşağımız ile zamandan 39 milyon lira, akaryakıttan 5 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 44 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 403 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Projemiz ile ayrıca olası bir İstanbul depreminde bölgenin tahliyesine büyük katkı sağlayacak ve trafik tıkanıklığından dolayı oluşacak olumsuz durumların önüne de şimdiden geçmiş olduk. Biliyorsunuz olası depremlerde yol, köprü, tünel ve viyadüklerin ulaşıma hizmet vermesi hayati önem taşımaktadır" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdik

KUZEY MARMARA OTOYOLU, 9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREME DAYANIKLI

Bakan Uraloğlu, olası deprem senaryolarında İstanbul'un diğer illerle ulaşımının sürdürülebilir olmasına yönelik alternatif güzergâhların bulunması açısından Kuzey Marmara Otoyolu'nun çok önemli olduğunu vurguladı. Kuzey Marmara Otoyolu'nun yapım aşamasında kullanılan birçok farklı sismik izolatörlerle 2 bin 475 yıllık deprem döngüsünde 9 büyüklüğündeki bir depreme dahi dayanabilecek şekilde inşa edildiğini açıklayan Uraloğlu, "Olası bir depremde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'ya her türlü ulaşım Kuzey Marmara Otoyolu'ndan yapılabilecektir. Bu açından bakıldığında Kuzey Marmara Otoyoluna entegrasyonu en hızlı ve güvenli şekilde sağlayacak yapım çalışmaları devam eden Sarıyer-Kilyos Tüneli projemizin de İstanbul için ne kadar önemli olduğu ortadadır. Bu tünelimizde tamamlandığında da Levent, Maslak ve Sarıyer gibi yoğun nüfusun ve işyerlerinin bulunduğu alanların Kuzey Marmara Otoyolu'na ve İstanbul'un kuzeyindeki, Zekeriyaköy, Uskumruköy, Kilyos, Gümüşdere ve Demirciköy gibi yerleşimlere bağlantısı kolaylıkla sağlanmış olacak. Aynı şekilde İstanbul'un kuzeyindeki yerleşim alanlarında yaşayan nüfusun da kent merkezlerine erişimi oldukça kolaylaşacaktır" diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdik

ANKARA-İSTANBUL SÜPER HIZLI TRENİ, 350 KİLOMETRE HIZA ULAŞACAK

Bakan Uraloğlu, İstanbul'un ulaştırma altyapısına büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda son 22 yılda İstanbul'un ulaşım ve iletişim altyapısı için yaklaşık 1 trilyon 177 milyar lira yatırım gerçekleştirdiklerini açıkladı. Açılışı yapılan Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı ve yapımı devam eden Sarıyer-Kilyos Tüneli gibi projelerle İstanbul kent içi trafiğine "nefes aldırdıklarını" kaydeden Uraloğlu, bölünmüş yol uzunluğunu da 350 kilometreden 794 kilometreye, bitümlü sıcak kaplama yol uzunluğunu 357 kilometreden 811 kilometreye çıkardıklarını anlattı. İstanbul'daki yatırımlarının ulaşımın tüm modlarını kapsadığına da işaret eden Uraloğlu, şöyle konuştu:

"İstanbul Havalimanımız dev kapasitesiyle, Avrupa'da en yoğun havalimanları sıralamasında İstanbul Havalimanı ilk sırada yer almaktadır. 2023 yılının son günlerinde Sabiha Gökçen Havalimanımızın hizmet kapasitesini ikiye katlayacak 2. Pistinin açılışını da gerçekleştirdik. Bu yatırımlarımız ile İstanbul, havacılık alanında dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden biri haline gelmiş durumdadır. Dünya'da ilk defa bir haberleşme kulesinden aynı anda 100 adet FM radyo yayını yapabilen Çamlıca Kulesini de inşa ettik. Çamlıca tepelerinde dağınık halde bulunan 33 adet demir yığınını kaldırarak İstanbul'un siluetine önemli bir katkı sağladık. Bölgedeki elektromanyetik alan değerini Avrupa standardının dahi neredeyse üçte birine indirerek İstanbulluları elektromanyetik alanların zararlı etkilerinden kurtardık ve daha sağlıklı bir yaşam sunduk. Demiryolu ve kentiçi raylı sistem projeleriyle de şehrimizin çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. Halkalı-Kapıkule hızlı tren projemizin yapım çalışmaları sürüyor. İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattımızdan sonra tamamen yeni bir hat olacak Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesinin ön proje çalışmalarını da tamamladık. Süper hızlı tren hattımızın güzergah uzunluğu 344 kilometre olacak. Saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenlerimizle seyahat süresini 80 dakikaya indirmeyi planlıyoruz. Ayrıca Gebze'den başlayıp Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek İstanbul Havalimanı'na ve son olarak Çatalca'ya ulaşacak Kuzey Marmara Hızlı Tren hattı projesini de planlarımız arasına aldık."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdik

"BİRİLERİNİN 5 YILDA KAZANDIRDIĞI 8 KİLOMETRE RAYLI SİSTEMİ, BİZ TEK PROJEYLE YAPIYORUZ"

Uraloğlu, İstanbul'u bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla da donattıklarının altını çizdi. Bakan Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak; MARMARAY, Levent-Hisarüstü Metro Hattı, Gayrettepe -İstanbul Havalimanı Hattı ve Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem Hattı gibi 7 adet raylı sistem projesiyle İstanbul'a 147,7 kilometre raylı sistem hattı kazandırdıklarını söyledi, Uraloğlu, "Bu arada sizlerle bir müjde de paylaşmış olayım. 2 gün sonra da Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasında 14 kilometre yeni metro hattı daha açacağız. İstanbul'a birilerinin 5 yılda kazandırdığı 8 kilometre raylı sistem hattı uzunluğunu biz tek bir projemizle geçiyoruz. Şimdiden sizleri de açılış törenimize davet ediyorum" dedi.

5 + 5 YILDA BİN KİLOMETRE METRO HATTI
31 Mart Yerel seçimlerine 2 hafta kaldığını hatırlatan Uraloğlu, " Bakanlığı döneminde de tanıdığım nerede bir deprem var, nerede sel var, nerede bir afet var orada bareti ve çizmesi ile tanıdığım bir Murat Kurum var. Beraberce birçok iş yaptık, çözüm odaklı oldu. Şimdi de İstanbul'a Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanımız tarafından aday gösterildi. İstanbul'umuzu 5 +5 yılda bin kilometre metro hattına çıkaracağız. Biz temel atmama törenleri ile değil hizmet ederek İstanbul'u tekrar şahlanışa geçireceğiz. Çekmeköy'de Ahmet Poyraz, Büyükşehir'de Murat Kurum kardeşimiz ile birlikte hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.

Uraoğlu güzel haberi duyurdu: 26 Şubat’ta açılıyorUraoğlu güzel haberi duyurdu: 26 Şubat’ta açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdik
A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdikUlaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdikUlaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdik
Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
TÜRK TELEKOM REKLAM
DR REKLAM
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • UFC 323 programı: İbo Aslan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
  • Mars’ta yaşamın bedeli! Daha hızlı yaşlanacaklar: O değişim şart
  • Hafta sonu sınav var mı? 6-7 Aralık’ta hangi sınavlar yapılacak? ÖSYM, AÖF…
  • Kararan silikon nasıl temizlenir? Banyo ve mutfak silikonlarını bembeyaz yapan 3 formül
  • Pegasus’tan 9 euro’ya yurt dışı fırsatı! Biletler nasıl alınır, şartları neler?
  • Gözaltına alınan spikerler: Hande Sarıoğlu, Ela Rümeysa Cebeci, Meltem Acet kimdir?
  • Cloudflare çöktü mü, sorun ne? Cloudflare nedir, ne işe yarar?
  • 5 Aralık TV yayın akışı: Bu akşam Taşacak Bu Deniz var mı, Eleni diziden ayrıldı mı?
  • ÖSYM duyurdu: YDS/2 sınav sonuçları açıklandı! İşte sonuç sorgulama ekranı
  • Hafta sonu hava ters köşe yapacak: 10 kente kar yağacak! 6 ilde sarı ve turuncu kodlu uyarı
  • "Selvi Boylum Al Yazmalım" adlı filmde Samet'i kim canlandırmıştır?
  • Dünyanın tarifeli en kısa uçuşu yaklaşık kaç kilometre uzunluğundadır?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS