Adaylık çalışmalarına başlayan İmamoğlu'ndan '2023' açıklaması! Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak çıkışı tekrarladı: En çalışkan benim
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı canlı yayında, 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı konusunda kendisine yöneltilen sorulara kaçamak cevaplar verdi. 'Aday mısınız' sorusuna net şekilde 'evet' ya da 'hayır' diyemeyen İmamoğlu, "6'lı Masa'nın icraat üreten en önemli temsilcisiyim." diyerek hakkındaki söylentileri doğrularcasına konuştu. İmamoğlu'na yakın isimler, 2023 yılı için seçim hazırlıklarına başladığını duyurmuştu. İYİ Parti Meral Akşener'in de açıkça destek verdiği İmamoğlu'nun bu açıklamaları, 'Kılıçdaroğlu'na karşı adaylık' konusunda 'son viraja girdiği' şeklinde yorumlandı. CHP medyasını da uyaran İmamoğlu, "Bir buçuk senedir aday kim? Size ne! İşinize bakın" dedi.
Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin dışarıdan destek verdiği altılı masa, 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'aday' üzerinden derin bir krizin içine girdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık talebi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından veto edilmişti. Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın aday olmasını gündeme getirmiş, bu talep de HDP ve CHP'den karşılık bulmamıştı.

FONDAŞLAR İMAMOĞLU'NUN PLANINI AÇIKLADI: "ADAYLIĞA HAZIRLANIYOR"
Gündemi meşgul eden 'adaylık tartışmalarına' ilişkin oldukça çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.
Fondaş Ruşen Çakır, Ekrem İmamoğlu'nun adaylık için hazırlık yaptığını belirtip, "Önümüzdeki günlerde İmamoğlu'nun adını daha fazla duyacağız gibi bir durum var. Bir takım hazırlıklar olduğunu duyuyorum" diye konuştu.








