Son dakika: Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Türkiye'ye kritik ziyaret
Son dakika haberleri... Rusya, Türkiye'nin Suriye'ye düzenleyeceği yeni harekat öncesi ziyaret tarihini öne çekti. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, yarın Türkiye'ye gelecek. Bu kritik ziyaretten iki gün sonra, 9 Haziran Perşembe günü Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek.
Rusya, Türkiye'nin Suriye'ye düzenleyeceği yeni harekat öncesi ziyareti öne çekti. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, yarın Türkiye'ye gelecek.
KARADENİZ'DE TAHIL KORİDORU PLANI
Lavrov, beraberinde askeri bir heyetle Karadeniz'de tahıl tankerleri için oluşturulacak güvenli koridor konusunu görüşmek için Türkiye'ye gelecek.

Lavrov'un Türkiye ziyareti kapsamında Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ile de bir araya gelmesi bekleniyor.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı ile yapacağı görüşmede, Ukrayna savaşının sona ermesi için atılması gereken adımlar da ele alınacak.

ALMAN BAKAN ANKARA'YA GELİYOR
Bu kritik ziyaretten bir gün sonra, 9 Haziran Perşembe günü Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek.
PKK'nın Almanya ve Fransa'da düzenlediği gösteriler nedeniyle, Dışişleri Bakanlığı iki ülkeye nota vermişti. Alman bakanın Ankara ziyaretinde konunun gündeme gelmesi bekleniyor.


