Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! Skandal görüntülere soruşturma
Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanlığı, bir lisede yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan olaylar hakkında müfettiş görevlendirilerek, inceleme ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) "Tarihi okulda utanç görüntüleri" başlıklı haberde geçen İstanbul'daki erkek öğrenci pansiyonundaki olaya ilişkin inceleme ve soruşturma başlattı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, dün sosyal medyaya yansıyan bir lisedeki olayla ilgili ivedilikle bakanlık müfettişi görevlendirilerek inceleme ve soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Soruşturma sürecinin yakından takip edildiği kaydedilen açıklamada, "Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli ve manevi şahsiyetlerimize yönelik saldırılara, kimden ve nereden gelirse gelsin, müsamaha gösterilmeyecektir." ifadesine yer verildi.
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü de haberde geçen erkek öğrenci pansiyonundaki olaya ilişkin işlemlerin 20 Aralık 2021'de okul yönetimince başlatıldığını, 27 Aralık'ta ise olaya karışan öğrencilere Okul Disiplin Kurulunca Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre disiplin işlemi uygulandığını açıklamıştı.
Öte yandan konuyla ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Görüntülerin CHP'li Sarıyer Belediyesinin Sosyal Tesislerinde 29 Ekim Resepsiyonu sonrasına yaşandığı. O dönem okulun öğrencilere bir disiplin soruşturması başlattığın öne sürüldü. Görüntülerin önceki gün sosyal medyaya sızdırıldığı ve okulun yatakhanesinde çekildiği iddia edilmişti.