Kanada CATS'i yasakladı ASELSAN harekete geçti! İHA'lar için 13 adet teslim edildi
ASELSAN'dan Kanada'nın Türkiye'ye CATS sistemi ihracatını yasaklaması üzerine harekete geçti. Kanada'ya en güzel cevabı veren ASELSAN, CATS için teslimatların sürdüğünü ve ürünlerin kullanılmaya başlandığını açıkladı.
Kanada'nın Türkiye'ye yönelik olarak CATS sistemlerine ihracat yasağı getirmesine en güzel cevap ASELSAN'dan geldi. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, insansız hava araçlarını ithal ürünlere bağımlılıktan kurtaran elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi CATS'te teslimat sayısının 13'e ulaştığını bildirdi. Görgün, ASELSAN Sosyal Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi ve gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtlad.

ASELSAN'ın başta insansız hava araçları olmak üzere hava platformları için geliştirdiği elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi CATS ile ilgili sorular üzerine Görgün, teslimatların sürdüğünü, ürünlerin kullanılmaya başlandığını söyledi.

CATS'in son düzeltmelerinin yapıldığını dile getiren Görgün, şöyle konuştu:
"Kullanıcıdan geri beslemeler alındıkça gelişecektir. Sadece CATS değil, keşif ve gözetleme sistemi bir aile, farklı platformlar için bunları yapıyor ve tasarlıyoruz. CATS kullanımda olan bir ürün, bu müjdeyi sizlerle paylaşmış olayım. TEKNOFEST'te de sergilenecek. Çok zor bir platform. Birçok disiplinin bir araya geldiği, bu disiplinleri bir arada çalıştırdığınız, teknolojinin sınırlarının zorlandığı bir ürün. Ekibimiz çok gayretli şekilde çalıştı. İrtifasının artırılması, görüntü kalitesinin iyileştirilmesine devam edecekler. Dünkü teslimatla sayı 13 oldu. 3 tane de ay sonuna kadar teslim edilecek ve sayı 16 olacak. Hedefimiz her ay 6 CATS üretebilmek. İhtiyaçlara göre bunu daha da artırabilecek kapasitemiz, altyapımız mevcut."










