Kız Kulesi gözlerini yeniden açıyor! Kız Kulesi restore ediliyor
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kız Kulesi'nin restore çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakan Ersoy açıklamasında "Kız Kulesi niteliksiz eklerden ve malzemelerden arındırılacak, günümüze kadar ulaşmış olan özgün bölüm ve elemanlar ile nitelikli ekler korunacak" ifadelerine yer verdi.
Kız Kulesi restore ediliyor. Niteliksiz eklerden kurtulacak olan kulede özgün malzemeler kullanılacak. Bakan Ersoy, restorasyonun Nisan 2022'de tamamlanacağını söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Kız Kulesi niteliksiz eklerden ve malzemelerden arındırılacak, günümüze kadar ulaşmış olan özgün bölüm ve elemanlar ile nitelikli ekler korunacak. Tüm bu çalışmalar kapsamında tarihi arşiv kayıtlarında tespit ettiğimiz özgün malzemeler kullanılacak" dedi.

NİSAN 2022'DE TAMAMLANACAK
Kız Kulesi'ni orijinal görüntüsüne döndürmek amacıyla mimarlar Prof. Dr. Zeynep Ahunbay ve Ağa Han ödüllü Han Tümertekin koordinesinde çalışmalar yapılacak. Projeyle ilgili sosyal medya hesabından paylaştığı görselin altına, "Kız Kulesi gözlerini yeniden açıyor!" mesajını ekleyen Bakan Ersoy, Kız Kulesi'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ersoy, "Bu ay başlatacağımız restorasyon çalışmalarımızı 2022 yılının Nisan ayında tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

İSTANBUL PANORAMASI...
Kız Kulesi'nin bir anıt eser olduğunu belirten Ersoy, "Kız Kulesi'nin bir işlev yüklenmeden sadece bir anıt eser olarak kalmasını ve ziyaret edilmesini, İstanbul'un güzelliklerinin Kız Kulesi panoramasından gözlemlenmesini amaçlıyoruz" diye konuştu. Kız Kulesi'nde yapılacak restorasyon çalışmalarının detaylarını da Bakan Ersoy, şu ifadelerle anlattı: "1944'te özgün beden duvarlarının üstüne inşa edilen betonarme külah bir dönem eki olarak kabul edilmiş, kaldırılması durumunda yeni bir rekonstrüksiyona gidileceği ve rekonstrüksiyona yönelik verilerin olmaması sebeplerinden dolayı güçlendirilerek korunmasına karar verilmiştir.




