Orman yangınıyla mücadelede yeni karar! Başkan Erdoğan: Görevli olmayanlar yangın mahalline alınmayacak
Son dakika haberine göre... Başkan Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası orman yangıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "44 ilimizdeki 208 yangının 196'sı kontrol altında. Yangın mahalline görevli olmayanlar bundan böyle kesinlikle alınmayacaktır. Muhalefet yardımcı olmak yerine yangına körükle gidiyor." dedi. Erdoğan, Geleceğe Nefes Kampanyası'yla her vatandaş için 3 fidan olacak şekilde toplam 252 milyon fidanın yıl bitmeden dikileceğini ifade etti.
Son dakika haberine göre... Başkan Recep Tayyip Erdoğan orman yangıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Yangın mahalline görevli olmayanlar bundan böyle kesinlikle alınmayacaktır. Bu işi bilmeyenlerle mücadele etmek başımıza başka sıkıntılar, Allah göstermesin yaralanmalar başımıza gelebilir. Bunu da yaşamak istemiyoruz." ifadelerin kullandı.
Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:
"Yoğun bir çalışma devam ediyor. Yangınlarla mücadele için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Azerbaycan'ı özellikle zikretmek durumundayım. Buraya gelmeden önce aliyev'le bir telefon görüşmesi yaptık. Şu anda 600'ı aşkın yetişmiş itfaiyeci göndermiş durumda, bunu arttırabiliriz diyor araç gereçleriyle. Son olarak 100 itfaiyeciyi göndereyim dedi. İsabetli olur dedim. Bugün büyük ihtimalle gelirler. 16 amfibik uçak çalışmalara devam ediyor.

Ukrayna'dan gelen gece söndürme kabiliyeti olan 5 helikopter var. Bunlar 24 saat full çalışacak. Havada durma süreçleri de yüksek. 150 iş makinesi ki termik santralin etrafını açmada dozerlere ihtiyacımız oluyor. Şu an itibariyle termik santraldeki gelişmeler olumlu istikamette.

Yangın mahalline görevli olmayanlar bundan böyle kesinlikle alınmayacaktır. Bu işi bilmeyenlerle mücadele etmek başımıza başka sıkıntılar, Allah göstermesin yaralanmalar başımıza gelebilir. Bunu da yaşamak istemiyoruz.


