Fransız basınından flaş Türkiye haberi! Cezayir'in ilham kaynağı
Türkiye'nin Afrika üzerindeki etkisini gündeme alan Fransız basını, Cezayir yönetiminin de Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek aldığını belirtti. Türkiye'nin bölgede etkin güç haline geldiğini ifade eden Fransız gazetesi Le Monde, bu gelişimin Cezayir'i etkilediğini yazdı.
Fransız medyası uzun yılları sömürge altında tuttuğu Cezayir'in bölgesel yakınlaşmalarını yakından izliyor. Fransız gazetesi Le Monde Türkiye'nin Afirka üzerindeki etkinliğini gündeme aldığı dosya haberinde Cezayir'in ilham kaynağının Türkiye olduğunu yazdı.

BİRÇOK ALANDA ÖRNEK
Türkiye'de üretilen ithal deri eşyalardan Vahran'daki Bey Sarayı'nın ve Hasan Paşa Camii'nin restorasyonuna ve Marmara Denizi'ndeki "helal" turizmdeki sıçramaya kadar Cezayir'in Türklerin cazibesine kapıldığı kaydedildi.

"CEZAYİR'İN TÜRKLERLE İLİŞKİLERİ MÜKEMMEL"
Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un "Cezayir'in Türklerle mükemmel ilişkileri var." ifadesi aktarıldı.
TÜRKİYE'DEN YATIRIM
Fransız medyası uzun yılları sömürge altında tuttuğu Cezayir'in bölgesel yakınlaşmalarını yakından izliyor. Türkiye-Cezayir ilişkilerine dair bir haber de Le Point'te yer aldı. Yenişafak'ın haberine göre dergiye konuşan Tebbun, Türkiye'nin Cezayir'e "siyasi karşılığı olmayan" 5 milyar dolara yakın yatırım yaptığını vurguladı.


