aHaber
29 Haziran 2022, Çarşamba
  • CANLI YAYIN
  • MANŞET
  • CANLI YAYIN
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
      • Apara Radyo
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
      • Apara Radyo
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Gül Masalı Sevmek Zamanı İçimizdeki Ateş Yalnız Kurt Hakim Destan Kuruluş Osman Bir Zamanlar Çukurova Kardeşlerim Eski Diziler
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Televizyon Sağlık Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar Ramazan
      Galeri Ebru Gündeş kızını gözlerden uzak tutuyordu! Alara’yı görenlerin ağzı açık kaldı Cüneyt Arkın’ın doğduğu köyde büyük üzüntü! Park papatyalarla donatıldı Para vermeden halı saha yaptılar! Tribünü ve VAR sistemi bile var Cüneyt Arkın’ın ölüm haberini alan Banu Alkan’ın gözyaşlarına boğuldu: Dünyada ağlayacağım tek adam Bursa’da bir sürücü frene basmayı unuttu genci uçurdu Cüneyt Arkın’ın Kuruluş Osman dizisindeki oynadığı sahnenin kamera arkası görüntüleri paylaşıldı! İzleyenleri duygulandırdı Müge Anlı’nın evlendiği Şinasi Yüzbaşıoğlu paylaştı! Nikah fotoğraflarımız... Türkiye’nin ciğerlerini yaktı! Bakın Marmaris’te ormanları ateşe vermeden önce ne yapmış?
      Namaz Vakitleri RSS Bize Ulaşın Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası
  • BİZE ULAŞIN
Namaz Vakitleri şehir ara
    Haberler Gündem Haberleri Diyarbakır anneleri bir Anneler Günü'ne daha evlatlarından ayrı giriyor

    Diyarbakır anneleri bir Anneler Günü'ne daha evlatlarından ayrı giriyor

    GÜNDEM AA
    Giriş Tarihi: 08.05.2021 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021
    ABONE OL
    Diyarbakır anneleri bir Anneler Günü’ne daha evlatlarından ayrı giriyor

    Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, bir Anneler Günü'ne daha evlat özlemiyle giriyor. Başkan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından gelen binlerce ziyaretçinin desteğiyle daha da güçlenen ve evlatlarının özlemiyle umut dolu bekleyişlerinde 614 günü geride bırakan anneler, Anneler Günü'nde en güzel hediye olan yavrularını istiyor. Aileler, yıllardır hasret kaldıkları evlatlarına kavuşma ümidiyle sürdürdükleri eylemde kendilerine verilecek müjdeli haberi bekliyor.

    Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, bir Anneler Günü'ne daha evlat özlemiyle giriyor.

    Terör örgütü PKK tarafından HDP aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Mehmet Akar'ı geri almak için 22 Ağustos 2019'da HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı eylem sonucunda yavrusuna kavuşan Anne Hacire Akar'ın mücadelesi, evlat hasreti çeken onlarca anneye örnek oldu.

    Akar'ın evladına kavuşmasının ardından Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer'in 3 Eylül 2019'da HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemine 232 aile katıldı.

    Başkan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından gelen binlerce ziyaretçinin desteğiyle daha da güçlenen ve evlatlarının özlemiyle umut dolu bekleyişlerinde 614 günü geride bırakan anneler, Anneler Günü'nde en güzel hediye olan yavrularını istiyor.

    Yaklaşık 2 yıldır ellerinde çocuklarının fotoğrafı ile HDP il binası önünde eylemlerini sürdüren aileler, 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'e kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla evlerde veya kaldıkları otelde eylemlerine devam ediyor.

    Aileler, yıllardır hasret kaldıkları evlatlarına kavuşma ümidiyle sürdürdükleri eylemde kendilerine verilecek müjdeli haberi bekliyor.

    "BİR ANNELER GÜNÜ'NÜ DAHA SENSİZ GEÇİREMİYORUM"

    Dağa 7 yıl önce 15 yaşındayken kaçırılan kızı Songül için oturma eylemine katılan anne Fatma Akkuş, AA muhabirine, kızından ayrı olduğu için tüm Anneler Günü'nü buruk geçirdiğini söyledi.Akkuş, eylem yapan tüm ailelerin çocuklarının HDP'lilerin dağa kaçırdığını dile getirdi.

    Tüm çocukların ailelerine döneceğine inandıklarını kaydeden Akkuş, şöyle dedi: "Kızım Anneler Günü'nde bana yelek ve kazak almıştı. Hediyesi halen evde. Her Anneler Günü geldiğinde onu hatırlıyorum. Dilerim bir daha Anneler Günü'nde evladım yanımda olur. Her özel günlerde evlatlarımız aklımıza geliyor. Hiçbir bayramı güzel geçirmedik. Bize bayram yoktur. Kızımın evin her yerinde hatırası vardır."

    Çocukları kandırılarak dağa kaçırılan tüm anneleri oturma eylemi yapmaya davet eden Akkuş, HDP'lilerin çocukları kolayca kandırdığını, annelerin evlatlarına sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

    Kızının kendisine çok düşkün olduğunu ifade eden Akkuş, şöyle devam etti: "Kızım çok merhametlidir. Biliyorum ki Songül beni görse dayanamaz, kaçar. Onlar zorla çocukları orada tutuyorlar. Zorla tutmasalar çocuklar orada duramaz. Evladımın beynini yıkadılar. O çocuk benim, ben doğurdum onu. Ne yokluklarla büyüttüm yavrumu. Songül sana sesleniyorum ne olur dön artık, bir Anneler Günü'nü daha sensiz geçiremiyorum."

    "SADECE OĞLUMU DÜŞÜNÜYORUM"

    Dağa 6 yıl önce 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Muhammed için evlat nöbetine katılan anne Hatice Ay da oğlunun talasemi hastası olduğunu, sürekli gözetim altında bulunması gerektiğini ancak rahatsızlığına rağmen kandırılarak dağa kaçırıldığını ifade eden Ay, şunları kaydetti: "Onların hiç mi vicdanı, merhameti yok.

    Muhammed'in dışında 5 çocuğum daha var, gelip beni öpüyorlar, bana hediye alıyorlar ama hiç mutlu olmuyorum. Sadece oğlumu düşünüyorum, 'Keşke o da burada olsaydı.' diyorum. Anneler Günü ve bayramlar bana zehir gibi geliyor. Keşke Anneler Günü'nde evladımın sesini duysaydım, bana 'anne nasılsın' deseydi bile yeter."

    "EVLADIMIN BÜYÜDÜĞÜNÜ GÖREMEDİM"

    Oğlu Ramazan Üçdağ için oturma eylemi yapan anne Mevlüde Üçdağ ise "tam kapanma" olmasına rağmen bulundukları yerde eylemlerini sürdürdüklerini söyledi.

    Kısıtlama bittikten sonra yeniden HDP il binası önündeki eylemlerini sürdüreceklerini anlatan Üçdağ, çocuklarının dağda değil annelerinin yanında olması gerektiğini dile getirdi.

    HDP'lilerin oğlunu kandırılarak PKK'ya teslim ettiğini belirten Üçdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Evladım yanımda olmadığı için Anneler Günü diye bir günüm yok. Hüzünlüyüm, yaralıyım. Evladımın büyüdüğünü göremedim. Rüyalarımda bile küçüklüğü görüyorum. Oğlum sana kızmadım, sonuna kadar kapım açık. Gel, dön evine. Devletimiz güçlü bir devlettir. HDP ve PKK zulüm yaptı. Bu acıyı onlar bana yaşattı. HDP kadın haklarından bahsediyor ama en büyük zulmü ve şiddeti onlar bize yaşattı. Kadın haklarını savunuyorlarsa 7 yıldır oğlumu benden koparıp götüren partiden, Kürtlerden kaçan partiden ne beklenir?"

    Üçdağ, evladının eve dönmesini temennisinde bulunarak, çocukları için eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerini dile getirdi.

    A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
    GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
    • A A
    DİĞER
    ahaber.com.tr
    • VİDEO
    • CANLI YAYIN
    • PROGRAMLAR
      • Düşünce Atlası
      • Yaz Boz
      • Kadraj
      • Toplumsal Hafıza
      • Canan Barlas ile Gündem
      • Arka Plan
      • Memleket Meselesi
      • Seyahatname
      • Belgesel Kuşağı
      • Diplomasi
      • Söz Teması
      • Medya Dünyası
      • İş'in sırrı
      • Dijital Çağ
      • Z Raporu
      • 1.Sayfa
    • Üye Girişi
    • Üye Ol
    • A HABER ÖZEL
    • GÜNDEM
    • EKONOMİ
    • SON DAKİKA
    • YAŞAM
    • DÜNYA
    • SPOR
    • MAGAZİN
    • TEKNOLOJİ
    • OTOMOBİL
    • DİN
    • TARİH
    • SAĞLIK
    • YAZARLAR
    • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
    • GALERİ
      • En Yeniler
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Ekonomi
      • Magazin
      • Spor
      • Otomobil
      • Teknoloji
    • RSS
    • BİZE ULAŞIN
    • KÜNYE
    • VERİ POLİTİKASI
    • KARİYER
    • FREKANSLAR
    • ARŞİV
    • YAYIN AKIŞI
    • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
    Daha Fazla Gör
    • Son dakika video izle
    • Son dakika haberleri
    • A Haber analiz
    • Gündem haberleri
    • Ekonomi haberleri
    • Otomobil haberleri
    • Namaz vakitleri
    • Hava durumu
    • İstanbul Yol durumu
    • Atv canlı yayın izle
    • Spor haberleri
    • Foto galeri
    • Son dakika emekli haberleri
    • Teknoloji haberleri
    • A Haber programlar
    • Sabah – Takvim yazarları oku
    • Kuruluş Osman izle
    • Gazete manşetleri
    • Instagram dondurma
    • Lise diplomaları ne zaman verilecek 2022? Lise diploma sorgulaması nereden, nasıl yapılır? E-Devlet belge sorgulama ekranı...
    • Mazot indirimi son dakika: Mazot ne kadar, kaç lira oldu? Mazotta indirim var mı? 29 Haziran güncel mazot, LPG, benzin fiyatları...
    • İçişleri Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı? İçişleri Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı?
    • Survivor yarı finale kimler, hangi yarışmacılar kaldı? 28 Haziran Survivor'da yarı finale kalan isimler kimler oldu?
    • Survivor İstanbul finali ne zaman, ayın kaçında? Survivor ne zaman bitiyor 2022? 1. ödülü...
    • Survivor kim elendi, kim gitti son dakika? 28 Haziran Survivor kim adaya veda etti? İşte yarı finale kalan 3 isim...
    • Survivor araba ödülünü kim kazandı? Survivor büyük final ne zaman, ödül ne kadar?
    • Öğrenci affı son dakika ne zaman çıkacak 2022? Öğrenci affı kimleri kapsayacak?
    • Yeni asgari ücret 6.000 TL olur mu? Formüller sıralandı, 5.363 TL şıklar arasında! TEFE-TÜFE ile net-brüt hesabı...
    • LGS sonuç sorgulama ekranı: LGS sonuçları ne zaman, bugün açıklanır mı? LGS sonuç tarihi açıklandı mı?
    • Emekliye maaşın yanında 2.250, 2.375, 2.500 TL ödeme! Bankalar açıkladı, miktarlar güncellendi! Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank...
    • Engelli, dul ve yetim maaşları bayramdan önce yatar mı? Evde bakım maaşı 8-9 Temmuz'da yatacak mı?
    • ahaber.com.tr
    • iPhone iPhone
    • Android Android
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • Flipboard Flipboard
    • Youtube
    • RSS
    ANA SAYFA