Hafta sonu kısıtlamaları o illerde kaldırıldı! Kafe ve restoranlar açılıyor! Yüz yüze eğitime kademeli geçiş... Başkan Erdoğan duyurdu
Koronavirüse karşı verilen mücadele kapsamında ‘yerinde karar’ döneminin ilk kabine toplantısından çıkacak kararlar tüm Türkiye'de merak edilirken konuya ilişkin Başkan Erdoğan son dakika açıklamalarında bulundu. Başkan Erdoğan hangi illerde kafe ve restoranların açılacağını duyururken, sürece dair bilgiler verdi. Erdoğan ayrıca düşük ve orta riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırıldığını duyurdu.Kafeler, lokantalar, restoranlar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim başlayacak mı? Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı hangi illerde kalkacak? Halı sahalar açılacak mı? Düğünler yapılabilecek mi? İşte Başkan Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası flaş açıklamaları...
Başkan Recep Tayyip Erdoğan kritik kabine toplantısı sonrasında canlı yayında alınan yeni esneme ve tedbir kararlarını açıkladı.
MİLLETİMİZİ HEDEF ALAN BİR DARBE GİRİŞİMİYDİ
"Dün siyasi tarihimizin en karanlık dönemlerinden birinin sembolü olan 28 Şubat müdahalesinin 24. yıldönümünü geride bıraktık. Hiç şüphe yok ki 28 Şubat hadisesi 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül gibi milli iradeyi, milletin bizatihi kendisini hedef alan darbe girişimidir.
Sandıkla iktidara gelmiş, anayasa ve yasalar çerçevesinde idare eden hükümet bir kısım medya, sivil toplum kuruluşların da yer aldığı kirli senaryolarla istifaya zorlanmıştır. Sermayenin renklere bölünmesi, esnafından holdingine bu ülke için üreten, çalışan, ihracat yapan şirketin ötekileştirilmesi ekonomimizde derin yaralar açmıştır.

İKNA ODALARI MİLLETİMİZİN HAFIZASINA KAZINMIŞTIR
Türkiye tarihinin en büyük soygunlarından biri bu dönemde yaşanmıştır. Milletimizin milyarlarca lirası bankalar vasıtasıyla hortumlanmıştır.l Anayasal suç işleyenlerle ilgililerle hiçbir işlem yapılmamıştır. Binlerce, on binlerce insanımız sırf inançlarından, fikirlerinden, siyasi görüşlerinden dolayı hukuksuzluğa ve zulme maruz kalmıştır.
Ortaokul, üniversite, Kuran Kursu, camilere, hatta vatandaşımızın kestiği kurbanlara kadar ağır baskıyla karşılaşmıştır. Başındaki örtüsünden dolayı evladının yemin törenine katılamayan anneler, kimliğindeki fotoğraf sebebiyle kanser tedavisi göremeyen nineler 28 Şubat'ta yaşanan garabetlerden sadece bir tanesidir. İkna odaları bu dönemin alameti farikası olarak milletimizin hafızasına kazınmıştır.

TAM BİR KARA MİZAH ÖRNEĞİDİR
Kimi faşist üniversite yöneticilerinin geçen hafta yayınladıkları bildiride özgürlükten bahsetmeleri tam bir kara mizah örneğidir. Tarih her türlü baskıya rağmen iradesine sahip çıkanlar ile vesayete selam duranları elbette unutmamıştır, unutmayacaktır. Attıkları manşet, köşelerindeki yazdıkları iğrenç yazılarla darbe şakşakçılığı yapanlar bin yıl bile geçse alınlarındaki o kara lekeyi asla silemeyecektir.
Tıpkı 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün mimarları gibi. 28 Şubat'ın mimarları da aziz milletimiz tarafımdan ademe mahkum edilmiştir. Milletimiz daha beşinci yılını doldurmadan 28 Şubat zihniyetini sandığa gömmüştür. 27 Mayıs, 27 Mayıs bildirisinden cumhuriyet mitinglerinin tamamı hezimete uğramıştır. 15 Temmuz gecesi yaşananlar milletimizin istiklal ve istikbalini koruma kararını dost düşman herkese yazılan tarihi destanla göstermiştir.






















