Emine Erdoğan başlatmıştı! Külliye'deki atıklar geri dönüştürülerek sokak hayvanlarına 'yuva' oldu
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, himayesinde başlatılan 'Sıfır Atık' Projesi kapsamında Külleyedeki atık malzemeler, sokak hayvanlarına yuva oldu. Projenin ekonomiye katkısına değinen Emine Erdğan, "Sadece inşaat atıklarının değil, her türlü atığın dönüşebileceğine, Türkiye ekonomisine de büyük katkısı olacağına inanıyorum. İnşallah halkımız da buna destek verir" dedi.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan 'Sıfır Atık' Projesi kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde çıkan inşaat, ağaç budama ve peyzaj atıkları, Külliye personellerinden oluşan gönüllüler tarafından geri dönüştürülerek, sokak hayvanları için kulübe haline getirildi.

'ERDOĞAN, SAHİPLENDİĞİ LEBLEBİ İLE KULÜBELERİ İNCELEDİ'
Atıklardan yapılan kulübeler, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi bahçesinde Emine Erdoğan'ın katıldığı etkinlikle, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Emine Erdoğan, sahiplendiği 'Leblebi' isimli köpekle kulübeleri inceledi.

Kulübelerin kalite ve kontrollerini Leblebi'ye yaptırdıklarını dile getiren Emine Erdoğan, "Eğer o beğenirse, arkadaşları da beğenir mutlaka" diye konuştu. Erdoğan, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürü Durmuş Genç'ten yapılan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.



