Öğrencilerde okula dönüş heyecanı başlıyor! Hangi dersler yüz yüze yapılacak?
Son dakika haberine göre; Köy okullarında yüz yüze eğitim için ders zili 15 Şubat’ta çalacak. Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs tedbirleriyle başlatılacak yeni dönemin kurallarını okullara bildirdi. Hangi dersler yüz yüze yapılacak? Ders süreleri ne kadar olacak? gibi soruların da cevabı belli oldu.
15 Şubat'ta birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki tüm ilkokul ve ortaokullar ile anaokullarda haftanın 5 günü yüz yüze eğitim olacak. 1 Mart itibariyle de ilkokullar ile 8 ve 12'nci sınıflar okula başlayacak.

İlkokullar haftada 2 gün okula gidecek. 8 ile 12'nci sınıflarda ise yüz yüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek. Dersler 30 dakika, teneffüsler ise 10 dakika olacak.

MÜZİK VE BEDEN UZAKTAN:
İlkokullarda öğrencilere Türkçe, matematik, hayat bilgisi ve İngilizce dersleri yüz yüze anlatılacak.




