aHaber
17 Ocak 2021, Pazar
  • ANA SAYFA
  • CANLI YAYIN
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      • Medya
      15 Temmuz Klipler Yaz-Boz Satır Arası Canan Barlas ile Gündem Memleket Meselesi Kadraj Düşünce Atlası Unutma Hatırla Portre Belgesel Kuşağı A Haber Perde Arkası Haber Özel Bir insan bir hikaye Toplumsal Hafıza Arka Plan Söz Teması Seyahatname Diplomasi Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Erkan Tan İle Sabah Ajansı Özel Video
  • ÖZEL VİDEO
  • KLİPLER
  • A HABER RADYO
  • ANALİZ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL VİDEO
  • ÖZEL HABER
  • CANLI
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
      • Apara Radyo
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • GALERİ
  • TÜRKİYE KUPASI
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Kuruluş Osman Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Hercai Bir Zamanlar Çukurova Akıncı Maraşlı Maria ile Mustafa Eski Diziler
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Özel Haber Klipler Analiz Portre Yazarlar Son Dakika Yaşam Magazin Teknoloji Otomobil Din Tarih Sağlık Medya Ramazan
      Galeri Menajerimi Ara'nın Feris'i herkesi şaşırttı! Canan Ergüder'in eşi bakın kim çıktı Görenler şaşıp kalıyor! Binlerce yıllık mezar odanın gizemi çözülemiyor Balıkçıların oltasına takıldı! Hayrete düşürdü Hercai dizisinin Reyyan'ı Ebru Şahin bakın aslen nereli çıktı! Ebru Şahin memleketiyle gündem oldu Boyu su bardağı kadar! Bu tavukların yumurtası el yakıyor Koronavirüs aşısına bir Türk damgası daha! Bakın bu kez neye imza atıldı Balkonda otururken bir ışık gördü! Gökten başına servet yağdı Sırtındaki yarayı sivilce zannetti ama gerçek dehşete düşürdü! Bakın içinden ne çıktı
      Üye Girisi / Üye Ol Namaz Vakitleri RSS Bize Ulaşın Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası
  • BİZE ULAŞIN
Namaz Vakitleri şehir ara
    Haberler Gündem Haberleri Şehit kaymakam Safitürk’ün ağabeyinden şok iddia: Kardeşimi emniyet amiri öldürdü

    Şehit kaymakam Safitürk’ün ağabeyinden şok iddia: Kardeşimi emniyet amiri öldürdü

    Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün ağabeyi Ali Haydar Safitürk, kardeşini dönemin emniyet amiri olan ve FETÖ’cü olduğunu savunduğu Mustafa Hakan Kutluay’ın öldürdüğünü iddia etti. Ali Haydar Safitürk, "Emniyet amiri patlamayı olay yeri incelemesini yaptırmadan yarım saat sonra yıkamış silmiş ve bütün materyallerin tamamını kaymakamlık makamını tertemiz temizlemiştir.” dedi.

    GÜNDEM İHA
    Giriş Tarihi: 14.01.2021 Güncelleme Tarihi: 14.01.2021
    ABONE OL
    Şehit kaymakam Safitürk’ün ağabeyinden şok iddia: Kardeşimi emniyet amiri öldürdü

    Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk davası nedeni ile Mardin'e gelen Ali Haydar Safitürk, kardeşinin ölümü ile ilgili önemli iddialarda bulundu. Kardeşini öldürenin dönemin emniyet amiri Mustafa Hakan Kutluay olduğunu savunan Ali Haydar Safitürk, Kızıltepe Devlet Hastanesindeki doktorların raporuna göre kardeşinin ameliyatlık bir durumu olmadığını belirterek, dönemin Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın baskısıyla Gaziantep'te bir hastaneye gönderilip oradaki doktorlar tarafından ayağından kafasına kadar kesilerek paramparça edilip kasten şehit edildiğini söyledi.

    Safitürk, sözlerine şöyle devam etti:

    "Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün devam etmekte olan yargılamasının bir parçası olarak Derik'te kusuru ve ihmali bulunan kolluk kuvvetleriyle ilgili duruşma var. Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamada rahmetli şehit kaymakamın şehit edildiği gün Türkiye ve kamuoyuna ilan edilen 'Yazı işleri müdürü katildir ve yanındaki elemanlar, memurlar bu işi yapmıştır' ibaresi tamamen boş çıktı. İçeride olayla bağlantısı tespit edilemeyen fakat terör örgütü mensubu olan bir kişinin bulunduğu bizi tatmin etmemiştir. Çünkü bu içeride 2 kez müebbet alan kişinin olayla bağlantısını mahkeme bulamamıştır. Dolayısıyla mahkemede bizimde tanık olduğumuz, görmüş olduğumuz birçok eylem bizi huzursuz etmiştir."

    "OLAYIN FAİLİNİN EMNİYET AMİRİNİN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

    Bu yargılama sonucunda çıkan gerçeğin olayı emniyet amirinin yaptığını gösterdiğini savunan Safitürk, "Şöyle ki emniyet amiri patlamayı olay yeri incelemesini yaptırmadan yarım saat sonra yıkamış, silmiş ve bütün materyallerin tamamını kaymakamlık makamını tertemiz temizlemiştir. Kendisinin bu patlamayı organize ettiğinin birinci göstergesidir. Daha sonra yargılama sürecinde kaymakamla görüşen son kişinin emniyet amirinin arkadaşı ve zamanın kapatılan Derik Dershanesinin sahibinin olması kaymakamla olan bu görüşmeyi ayarlayan kişinin Emniyet Amiri Mustafa Hakan Kutluay olması bu patlamayı yapan kişinin emniyet amirinin olduğunun en büyük göstergesidir. Bunların haricinde yargılama sürecinde gerek Derik Asliye Mahkemesi'nde gerek 3. Ağır Ceza Mahkemesinde tanık olan 3 tane polis memurunun olayı emniyet amirinin yaptığını resmen ifadeleri tutanakları mevcuttur. Mahkemede kararları mevcuttur.

    Dolayısıyla biz bu olayın failinin emniyet amirinin olduğunu düşünmekteyiz. Yargılamanın bunun üzerinden yapılması gerektiğine inanmaktayız. Bu olayı emniyet amirinin yapmış olduğunun her türlü belgesi mahkemenin elindedir. Fakat bir türlü bu emniyet amirinin yargılanmıyor olması, hatta o gün komiser hükmünde olan Mustafa Hakan Kutluay'ın bugün emniyet müdürü rütbelerine terfi edip Kayseri gibi Türkiye'mizin güzide bir kentinde asayişten sorumlu emniyet müdürü olarak çalışması şehidimizin kanına da bizim kanımıza da ve duyduktan sonra bütün ülkenin kanına dokunacak olduğunu düşünüyoruz. Derhal gelsin, yargılansın, gereği yapılsın. Ben bu ithamları kafamdan uydurmadım, bütün belgeleri sunmuş olduğum mahkemede tescil edilmiş belge olduğunu bütün Türkiye görmektedir. Dolayısıyla yargılamanın bu şekilde yapılmasını istemekteyiz" dedi.

    "BÜTÜN TANIKLAR EMNİYET AMİRİNİN FETÖ'CÜ OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

    Emniyet amirinin FETÖ'cü olduğuna kendisinin de inandığını vurgulayan Safitürk, "Mardin Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada bütün tanıkların kendisinin FETÖ'cü olduğunu söylemesidir. Bu tabi ki bir şey olmayabilir ama Derik'te kapatılan FETÖ'cüler dershanesinin sahibinin kendi aracılığıyla, sıkı dostluğuyla kaymakama randevu alışından bununla beraber onunla dost olması kendisinin de FETÖ'cü olduğu anlamında bir olgu çıkartmaktadır. Sıkı fıkı bağları olduğu tanıklar tarafından beyan edilmektedir. Zamanın Mardin Valisi Mustafa Yaman rahmetli kaymakama olaydan bir gün önce 'Yarın sana MİT, polis ve jandarma istihbaratından almış olduğumuz sağlam verilere göre bombalı saldırı yapılacak tedbirini al' gibi bir mesajı vardır. Kaymakam da kendisine teşekkür ederek gerekli önemleri alacağını, kendisinin rahat olması gerektiğini söylemiş, u mahkeme kayıtlarında vardır bu mesaj. Daha sonra rahmetli kaymakamın Kızıltepe Hastanesindeki durumu tüm görgü doktorlar vesilesiyle şehit olacak durumda değildi. Sağlık camiasının kontrolünden valinin baskısıyla Gaziantep'teki bir hastaneye sevki yapıldı.

    Valinin baskısıyla doktorların itiraz etmesine rağmen bunların hepsi mahkeme kayıtlarıyla sabittir. Gaziantep'te kasten çocuğumuzun doktorlar tarafından vücudunun çeşitli yerlerinden kesilerek öldürülmüş olduğu mahkeme kararlarıyla sabittir. Bu sevki günün Valisi Mustafa Yaman yaptırmıştır. Çocuğumuz Kızıltepe'deki doktorların tamamının ifadeleri ve Antep'teki hastanenin ve ameliyatı yapan doktorların ifadesine göre, çocuğumuz Antep'te kasten doktorlar tarafından şehit edilmiştir. Kızıltepe'deki tüm doktorların ifadesine göre, ölümüne şok olduk. Mutlaka yaşaması gereken kendinde olan bir insandı. Ölmesini gerektirecek hiçbir neden yoktu. Cumhuriyet savcılığı ve hakimler tarafından bütün hekimler sorgulanmış, kaymakamın durumu ortadaydı. Hiç ameliyat gerektirmeyen bir tutumla rahmetli kaymakam ayağından kafasına kadar paramparça kesilerek kasten şehit edilmiştir. Bunların tamamı mahkeme kayıtlarıyla belgelidir" diye konuştu.

    "OLAY YERİ İNCELEMESİ YAPILMADAN BÖLGE TEMİZLENMİŞ"

    Rahmetli kaymakamın şehit olacağı bilgisinin birçok defa valiliğe geldiğini dile getiren Safitürk, "Rahmetli kaymakamın şehit olacağı bilgisi o kadar fazla valiliğe gelmiş ki yapmış olduğu son 5 toplantısında çıkan en net kararlardan 1'incisi Derik Kaymakamına saldırı yapılacak olduğu, emniyet tedbirlerinin en üst düzey kırmız alarmda yapılması gerektiği ile ilgili Derik Emniyet Amirliğine her toplantı sonrası yazı yazıldığı, Derik Emniyet Amirinin kendisine gönderilen bu yazılar gereği hiçbir ifade almadığı, kendisine açılan kamu davasında hiçbir önlem alamadığını ve bunlar haricinde şehit olmuş bir kaymakama hakaret edici cimriydi, kıskançtı gibi ifadeleri kullanması da kendisinin devlet terbiyesinden münezzeh olduğunu göstermektedir. Olay yeri incelemesi yapılmadan temizletilen bir yerin neden temizletildiği sorusu sorulmamış olması bizi bir sürü soru işaretlerine boğmuştur.

    Derik'te kaymakamın sorumlu olduğu sığınmacılar kampı vardı. 15 bin kişilik, 3 aylık gelmiş parası vardı. Bu paranın ortadan kaybedilme olayı vardı. Kaymakam rahmetli bu parayı mutlaka birilerinin kaybeden kişilerin ki bunlar bellidir yedirmemek için uğraştı. Bu kişiler kaymakamı bu paranın takipçisi olması sebebiyle mutlaka öldürtmek istediklerinden dolayı emniyet amirinin bu para bağlantısının da içinde olduğu, bu parayı da götürenlerin ciddi anlamda makam ve para peşinde oldukları, rahmetlinin şehit edilişinde menfaati olan kişilerinde yani bunların vali tarafından daire başkanı yaptırıldıkları vasıfsız kişiler var. Kaybedilmesinde katkısı olan kişilerin Vali Mustafa Yaman tarafından kayyum atanmış olduğu belediyede daire başkanları olarak görevlendirilmeleri vardır. Kendisinin sağlık sektöründe yapmış olduğu yazışmalarda kendisine yardımcı olan o gün bugün başhekimlik yapan doktor bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

    A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

    GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
    • A A
    DİĞER
    ahaber.com.tr
    • VİDEO
    • CANLI YAYIN
    • PROGRAMLAR
      • Düşünce Atlası
      • Yaz Boz
      • Kadraj
      • Toplumsal Hafıza
      • Canan Barlas ile Gündem
      • Arka Plan
      • Memleket Meselesi
      • Seyahatname
      • Belgesel Kuşağı
      • Diplomasi
      • Söz Teması
      • Medya Dünyası
      • İş'in sırrı
      • Dijital Çağ
      • Z Raporu
      • 1.Sayfa
    • Üye Girişi
    • Üye Ol
    • A HABER ÖZEL
    • GÜNDEM
    • EKONOMİ
    • SON DAKİKA
    • YAŞAM
    • DÜNYA
    • SPOR
    • MAGAZİN
    • TEKNOLOJİ
    • OTOMOBİL
    • DİN
    • TARİH
    • SAĞLIK
    • YAZARLAR
    • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
    • GALERİ
      • En Yeniler
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Ekonomi
      • Magazin
      • Spor
      • Otomobil
      • Teknoloji
    • RSS
    • BİZE ULAŞIN
    • KÜNYE
    • VERİ POLİTİKASI
    • KARİYER
    • FREKANSLAR
    • ARŞİV
    • YAYIN AKIŞI
    • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
    Daha Fazla Gör
    • Son dakika video izle
    • Son dakika haberleri
    • A Haber analiz
    • Gündem haberleri
    • Ekonomi haberleri
    • Otomobil haberleri
    • Namaz vakitleri
    • Hava durumu
    • İstanbul Yol durumu
    • Atv canlı yayın izle
    • Spor haberleri
    • Foto galeri
    • Son dakika emekli haberleri
    • Teknoloji haberleri
    • A Haber programlar
    • Sabah – Takvim yazarları oku
    • Kuruluş Osman izle
    • Gazete manşetleri
    • Instagram dondurma
    • Son dakika: Kafeler ve restoranlar ne zaman açılacak? Mekanlar yeniden ne zaman açılacak, belli oldu mu? Genelge...
    • İkinci el araba fiyatlarını düşürecek hamle! Uzman isim uyardı! 2021 yılı için beklenti...
    • 2021 Ocak güncel zamlı sigara fiyat listesi: Yeni yıl itibariyle Kent, Viceroy, Tekel, Muratti, Camel, Parliament fiyatları ne kadar oldu?
    • Emekliye beklenmedik ek zam müjdesi: Ek zam sonrasında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte tablo...
    • 5 milyon emekliye intibak müjdesi! 355 TL intibak zammı ne zaman çıkacak? En düşük maaş...
    • İŞKUR personel alımı 2021 duyurular: İlkokul mezunu, KPSS şartı aranmadan 3000-3500 TL maaşla personel alımı! Başvuru şartları...
    • Arıza dizisine veda ediyor! Beklenmeyen ayrılık iddiası hayranlarını üzdü! Yeni adresi...
    • "Hainin kafasına sıkılır" Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 179. bölüm fragmanı! Bomba onun kucağında...
    • YÖK Başkanı son dakika açıklaması geldi! Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler 2. dönem yüz yüze eğitime başlayacak mı?
    • Kabine toplantısı son dakika: Hangi illerde yasaklar kalkıyor? 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalkan iller...
    • BİM'de gelecek hafta hangi ürünler indirimli olacak? 19 Ocak 2021 BİM Aktüel ürünler kataloğu yayımlandı
    • Sıfır otomobil kampanyaları Ocak 2021: Volkswagen, Audi, BMW, Fiat, Ford, Dacia sıfır otomobil fiyatları ne kadar?
    • ahaber.com.tr
    • iPhone iPhone
    • Android Android
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • Flipboard Flipboard
    • Youtube
    • RSS
    ANA SAYFA