Türkiye'nin ilk ihracat treni Çin'de! Muhalefetin saldırıları durduramadı

Giriş Tarihi:Son Güncelleme:
Sabah
Türkiye'nin ilk ihracat treni Çin'de! Muhalefetin saldırıları durduramadı

Türkiye'nin ilk ihracat treni Çin'e ulaştı. 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçen ilhracat treni, kalkış yaptığı ilk gün muhalefetin saldırısıyla karşı karşıya kalmıştı. Halk TV sunucusu Özlem Gürses’in "Halkalı'da durmuş" diyerek kahkaha attığı Türkiye'in ilk ihracat treni Çin'e ulaştı.

Halk TV sunucusu Özlem Gürses'in, İstanbul Halkalı'da durduğunu iddia ettiği ihracat treninin Çin Korgos'a ulaştığı öğrenildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ tarafından yapılan açıklamada; İstanbul'dan törenle uğurlanan ilk ihracat treninin Çin Korgos'a ulaştığı bildirildi. TCDD Taşımacılık AŞ, a toplam katedilen mesafenin 6 bin 593 kilometre olduğu da açıkladı.

Türkiye'nin ilk ihracat treni Çin'de! Muhalefetin saldırıları durduramadı - 1

Açıklamada; #ÇinTreniNerede etiketinin kullanılması dikkat çekti. Halk TV sunucusu Özlem Gürses, "Halkalı'da duruyor tren. Çin'e vagon gitmiyor yani. Yolculuk Halkalı'da bitmiş yani" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'nin ilk ihracat treni Çin'de! Muhalefetin saldırıları durduramadı - 2

TREN 2 KITA, 2 DENİZ VE 5 ÜLKE GEÇEREK YÜKÜNÜ 12 GÜNDE ÇİN'E ULAŞTIRDI

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni 4 Aralık 2020 tarihinde İstanbul'dan yola çıkmıştı. Marmaray'dan geçerek Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattı ve Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor üzerinden Çin'e ulaşan tren, 8 bin 693 kilometre yol alıp, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek yükünü Çin'e 12 günde ulaştıracak.

Türkiye'nin ilk ihracat treni Çin'de! Muhalefetin saldırıları durduramadı - 2

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Ülkemiz, Doğu ile Batı arasında bağlantısallığın geliştirilmesini ve bölgesinde merkezi konumunun pekiştirilmesini teminen ulaştırma alanında gerekli adımları atmaya devam edecektir" denilmişti.

Türkiye'nin ilk ihracat treni Çin'de! Muhalefetin saldırıları durduramadı - 3

ALGI YAPMAYA ÇALIŞTI DALGA KONUSU OLDU

Halk TV sunucusu Özlem Gürses; İstanbul'dan törenle uğurlanan ilk ihracat treninin Çin'e gidemeyeceğini iddia etmiş ve şunları söylemişti:

"Çine ihracat treni göndermişiz biz. Böyle bir proje varmış meğerse. Çok güzel. Harika. Yapalım tabi. Kimsenin bir itirazı yok. Bu ihracat treninin kalkışı için bir tören yapılıyor. Ulaştırma Bakanı da var törende. Neyse ya akıl almaz bir şey. Tren yola çıkıyor. Tamam mı? Herkes arkasından uğurluyor. Alkışlar. Kıyamet. Basın mensupları, canlı yayınlar. Ondan sonra gidiyor Halkalı'ya ve duruyor tren. Çin'e vagon gitmiyor yani. Yolculuk Halkalı'da bitmiş yani."

Türkiye'nin ilk ihracat treni Çin'de! Muhalefetin saldırıları durduramadı - 3

Mobil uygulamalarımızı indirin