AK Partili Tevfik Göksu'dan İBB bütçesine ve CHP'li Ekrem İmamoğlu'na tepki
İstanbul Büyükşehir BelediyeMeclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nu eleştiri yağmuruna tuttu. Belediyenin 2021 yılı bütçesinde hizmetin azaldığını, reklamın arttığını dile getiren AK Partili Göksu, bütçede temsil ve tanıtım giderlerinin yüzde 104 yükseldiğini dile getirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, belediyenin 2021 yılı bütçesinde yaklaşık 9 milyar lira borçlanma bulunduğunu söyledi.
İBB Meclisinin kasım ayı toplantılarının 5. birleşimi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi.

EKREM İMAMOĞLU'NA SERT TEPKİ
Mecliste İBB'nin 2021 yılı performans ve yatırım programları ile mali yılı bütçesi görüşülürken AK Parti adına Grup Başkanvekili Göksu, yönetimin 500 günlük faaliyetlerini değerlendirdi.
İstanbul'un ilk 500 gününün maalesef "iletişim illüzyonları" ile geçtiğini söyleyen Göksu, "Kalıcı hizmetler yapmak yerine, '-mış' gibi yapılmıştır. Çok büyük vaatlerle göreve gelen Sayın Başkan'ın 500 günde tüm enerjisini iletişim illüzyonlarına ayırdığı görülmüştür." dedi.
İBB yönetiminin İstanbul'un problemlerine karşı kayıtsız kaldığını belirten Göksu, yönetimin başarısızlıklarını örtmek için "engelleniyoruz" şeklinde bahane ürettiğini kaydetti.

KENTSEL DÖNÜŞÜME DESTEK AZALDI
2018 yılında raylı sistemlere ayrılan bütçenin, 2021 yılında düşürülmesine dikkati çeken Göksu, kentsel dönüşüme ayrılan payın da azaldığını ifade etti.
İBB'nin iki senede kentsel dönüşüm bütçesini yüzde 75 düşürdüğünü belirten Göksu, şöyle konuştu:
"Günlerce ve aylarca bilimsel toplantılar yapsanız da sonuç değişmeyecektir, Depremden korunmanın birinci şartı, binalarımızı yenilemektir. Bu da kentsel dönüşüm projesi demektir. Hal böyleyken Sayın Başkan iki senede kentsel dönüşüm bütçesini yüzde 75 oranında düşürmüştür. 2018 senesinde, yani bizim zamanımızda 1 milyar lira olan kentsel dönüşüm bütçesi, 2021 bütçesinde 257 milyon 119 bin 500 liraya düşürülmüştür."





