Bakanı Akar İtalya Savunma Bakanı Guerini ile görüştü
Son dakika haberine göre, Milli Savunma Bakanı Akar'ın İtalya Savunma Bakanı Guerini ile görüştü. Görüşmesde güvenlik konuları ile Libya ve Doğu Akdeniz’deki son gelişmeler ele alındı.
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Akar'ın İtalya Savunma Bakanlığını ziyareti dolayısıyla askeri tören düzenlendi.

Bakanlığa gelişinde Guerini tarafından kapıda karşılanan Akar, tören alanına geçti. Askeri bandonun iki ülke ulusal marşlarını çalmasının ardından Bakan Akar, tören kıtasını selamladı. Tören sonrasında Akar ve Guerini önce baş başa görüştü, ardından heyetler arası görüşmelere geçildi.

Görüşmelerde, ikili ve bölgesel askeri ve güvenlik konularının yanı sıra Libya ve Doğu Akdeniz'deki son gelişmeler, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarına yönelik harekatı ve savunma sanayi iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.



