The Economist’in doğalgaz keşfi hazımsızlığı: Dışa bağımlılığını sona erdirmez

The Economist dergisi, "Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu doğalgaz dışa bağımlılığını sona erdirmez" yorumunda bulundu. Derginin bu algı operasyonu üzerine kurulu haberi, Osmanlı döneminde kaynaklarımıza göz diken emperyalist güçlerin bugün de fırsat kolladığını gözler önüne serdi.

İngiltere merkezli The Economist dergisi, Karadeniz'deki doğalgaz keşfiyle ilgili bir analizi internet sitesinde yayınladı. Yazıda, Karadeniz'de 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervi keşfedildiği, doğalgazın 2023'ten itibaren kullanılma alınmasının hedeflendiği gibi detaylara yer verildi.

HAZIMSIZLIK KOKAN İFADELER!
Makalenin devamında "Erdoğan keşfi, Türkiye'nin nihai olarak bir net enerji ihracatçısı' olacağı, 'yeni bir çağ' olarak tanımladı. (Türkiye gazının %98'ini ithal ediyor.) Bu boş bir hayal. Analistlerin, bağımsız olarak teyit edilemeyen, sahanın büyüklüğü, Türkiye'nin üç yıl kadar kısa bir süre içinde gaz çıkarabilmesi, projenin genel olarak ticari kapasitesiyle ilgili ciddi şüpheleri var." gibi keşfi gölgelemek istercesine ifadelere yer verildi.





