Yalnızca iki malzemeyle nefis tatlı tarifi! İncir uyutması nasıl yapılır? İşte tarifi
Yalnızca iki malzemeden oluşan yapımı kolay ama lezzeti nefis. Osmanlı mirası Yozgat'ın incir uyutması nasıl yapılır? A Haber muhabiri Esra Keskin aktardı. Uzman diyetisyen Gizem Ahi, tarifini anlattı.
Ramazan ayında iftardan sonra güzel bir seçenek. Tanesi 135 kalori. Oldukça doyurucu tatlı ihtiyacını karşılayabilecek bir tarif.
Uzman diyetisyen Gizem Ahi, tarifini anlattı.
Tarif süt ve incirden oluşuyor.
İncir posa kaynağı. Bağırsaklara çok iyi geliyor. Özellikle Ramazan döneminde uzun süre aç kalındığı için eğer ilk öğün kötü bir öğün olursa ve diğer öğünlerde art arda kötü beslenme gerçekleşirse bağırsaklarda tembelleşme oluşuyor.
Böyle dönemde ya da normal hayatta da sıkıntı yaşayan kişiler için gayet güzel bir tarif.
İncirlerimizi sıcak suda bekletiyoruz. Sıcak suda bekleyen incirlerimizi alıp minik minik doğruyoruz.