Trabzon kuymağı mı, Rize mıhlaması mı? Arasındaki lezzet farkı ne?
Karadeniz kahvaltılarının vazgeçilmezi iki lezzeti: kuymak ve mıhlama. Peki bu iki lezzetin arasındaki fark ne? Karadenizlilerin tercihi hangisinden yana? İşte tüm detaylar...
Trabzon'da kuymak, Rize'de mıhlama...
Lezzetler birbirlerine çok yakın ama; yörenin gurmeleri öyle düşünmüyor.
Karadeniz kahvaltılarının vazgeçilmez iki lezzeti: kuymak ve mıhlama...
Trabzonluların tercihi kuymaktan yana, Trabzon'dan 80 kilometre ötede, Rize'de ise tercih mıhlamadan yana...
Ancak kimilerine göre her ikisi de aynı lezzette. Kuymak ve mıhlamayı ayıran en önemli fark ise; peynirin yoğunluğu ve un...