Sofraların vazgeçilmezi şifa deposu sarımsakta büyük tehlike! İnsan ve hayvan dışkısı… | İthal sarımsak zehirliyor mu?
Şifa deposu olarak bolca tüketilen sarımsak ile ilgili yayınlanan bir rapor korkuttu. Rapora göre ithal sarımsak zehirliyor. Peki sarımsaklar nasıl bir tehlike içeriyor? İthal sarımsağı yerli sarımsaktan nasıl ayırt edebilir? İthal sarımsak hangi hastalıklara yol açıyor? Sarımsaktan maksimum faydayı sağlamak için nasıl tüketmeliyiz? Sarımsak nasıl tüketilmeli? Detayları A Haber muhabiri Ece Altuğ aktardı. Fitoterapist ve sağlıklı yaşam uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, püf noktalarını A Haber canlı yayınında anlattı.
Avustralya'da yayınlanan bir rapora göre; ithal sarımsak zehirliyor. Uzmanlar, özellikle Çin'de yetişen sarımsaklara dikkat çekiyor.
Peki sarımsaklar nasıl bir tehlike içeriyor? İthal sarımsağı yerli sarımsaktan nasıl ayırt edebilir? İthal sarımsak hangi hastalıklara yol açıyor? Sarımsaktan maksimum faydayı sağlamak için nasıl tüketmeliyiz? Sarımsak nasıl tüketilmeli? Detayları A Haber muhabiri Ece Altuğ aktardı. Fitoterapist ve sağlıklı yaşam uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, püf noktalarını A Haber canlı yayınında anlattı.
İşte o açıklamalardan satır başları;
İNSAN VE HAYVAN DIŞKISI
Özellikle yurt dışından ithal edilen sarımsak bizim için çok büyük risk teşkil ediyor. Çünkü Çin'de yapılan bir çalışma gösteriyor ki sarımsak üretimi sırasında insan ve hayvan dışkısı kullanılıyor. Ve bu insan hayvan dışkıları sarımsağın içerisine yer ediyor ve orada üreme yaparak bazı bizim için çok toksik olan mantar ve enfeksiyonların üremesine yol açıyor.
HANGİ HASTALIKLARA YOL AÇIYOR?
Biz o sarımsağı alıp tükettiğimizde direk olarak enfeksiyon bize buluşuyor. Özellikle unutkanlık, demans ve kansere meyil anlamında çok ciddi risk taşıyor.
NASIL AYIRT EDİLİR?
İthal sarımsağı gördüğümüzde, mümkünse zaten Türkiye'de çok güzel sarımsak var Türkiye'deki sarımsakları alalım eğer değilse ayırmak için sarımsağın dışını kontrol ediyoruz.
